Ajakirja väljaandja ja peatoimetaja Hanne Paljaku sõnul on Eestis seni puudu toiduajakiri, mis oleks suunatud laiemale lugejaskonnale ning annaks kontsentreeritud ülevaate toiduvalmistamise trendidest, meenutaks vanu tuntud retsepte ning tutvustaks meile erinevaid rahvuskööke. Peatoimetaja hinnangul leiab ajakirjast enda jaoks nii gurmaan kui traditsioonilist toitu armastav lugeja.

?Meie lugeja on säravate silmadega loominguline kokkaja, kes otsib inspiratsiooni ja tahab, et toidu valmistamine oleks elamus nii talle kui teistele,? sõnas Hanne Paljak. Paljaku kinnitusel leiavad ajakirjast retsepte ja nõuandeid taimetoitlased, lapsed, rahvusköökide, lahjade toitude hindajad ja paljud teised.

Ajakiri Oma Maitse teeb koostööd Suurbritannia populaarse ajakirjaga BBC Good Food, igas numbris vahendab Oma Maitse ligikuadu 15-20 briti hittajakirja retsepti.

Igas ajakirja numbris on vähemalt 100 erinevat retsepti ja nõuannet. Ajakiri käsitleb retseptidele lisaks toiduvalmistamise, uute huvitavate toodete ning tervisliku toitumise uudiseid. Ajakirja mahuvad nõuanded lauakatmise, köögi disaini, aksessuaaride jpm osas.

Oma Maitse peatoimetaja on Hanne Paljak, köögirubriigi eest vastutavad telekokk Sven Azojan ja toidukunstnik Kaie Mei. Oma Maitse tegevtoimetajaks on Liis Pajupuu. Ajakirjale teevad kaastööd mitmeid toiduvaldkonnaga seotud spetsialistid.

Oma Maitse tiraa? on 20 000 eksemplari. Ajakiri ilmub 9 korda aastas ning aastatellimuse hinnaks on 270 krooni.