Vastavalt meretavadele laeva nime enne vettelaskmistseremoonia läbiviimist ei avalikustata.

Tallinki turundusjuhi Tiina Manderi sõnul on Ilon Wikland kõige sobivam isik uue laeva ristiemaks. Ilon Wikland on pälvinud rahvusvahelise tuntuse Astrid Lindgreni lasteraamatute illustraatorina.

“Sündinuna Eestis ja luues Rootsis, on Wiklandist saanud läbi koostöö Astrid Lindgreniga tuntumaid eestlasi maailmas.” ütles Mander.

Uuele laevale nime leidmiseks viidi läbi konkurss, mille eesmärgiks oli leida sobivaim, nii eestlastele kui rootslastele suupärase hääldusega nimekuju.

Tallinki investorsuhete juht Marek Mägi ütles BNS-ile, et neljapäeval lastakse uus suurlaev Soomes Aker Finnyardsi tehases kuivdokist vette ning seejärel viiakse läbi laeva nimepaneku tseremoonia.

Järgmise aasta kevadel Rootsi liinil sõitma hakkav Tallinki laev on 193 meetrit pikk ja 29 meetrit lai. 763 kajutiga reisilaev mahutab 2500 reisijat ja autotekk 550 sõiduautot, mida on saja võrra rohkem kui sõsarlaeval Romantika.

Tallinki uue reisilaeva ehitust rahastab osaliselt Saksa pankade sündikaat, mida juhib HSH Nordbank. Tallink Grupp omab Aker Finnyardsi laevatehasega optsiooni ka kolmanda laeva ehituseks.