„Meil on korduvalt tulnud ette olukordi, kus üürileandja on mitme üürniku vahel valides lasknud ennast peibutada üürnike välisest särast, kuid nad unustavad, et sära loovad asjad võivad olla soetatud nii nimetatud headel aegadel,” selgitab ta.


Üha rohkem üürnikke püüab aga samal ajal üürihindu alla suruda, loobuda tagatisraha maksmisest ning hiilida kõrvale maaklerteenuse tasumisest.


Petrova sõnutsi peaks just eelpoolnimetatud teguviisid olema üürileandjale esimeseks häirekellaks – üürnikul, kes ei soovi tasuda tagatisraha, ei ole tihtipeale selleks lihtsalt raha ning seeläbi on ka edasine maksevõimetus võimalike probleemide tekkimisel tõenäolisem. Teenustasust kõrvale hiiliv isik aga teeb sisuliselt ettepaneku läbi viia pettus – ka see võiks olla üürileandjale orientiiriks üürniku usaldusväärsuse suhtes, sest miski ei välista, et vajadusel tõmbab üürnik järgmisena naha üle kõrvade ka üüripinna omanikul.


„Kindlasti soovitan aga tähelepanu mitte pöörata isikute riietusele või sõiduvahendile, veel vähem aga üleolevale suhtumisele majanduslanguse suhtes, kuna kunagine pillav elustiil võib vastupidi üürileandja ootustele olla hoopis põhjuseks, miks üürnik on tänaseks makseraskustes,” lisab ta.


Tehingu turvalisuse ning tulevaste maksete tõrgeteta laekumise tagamiseks tuleb sõlmida juriidiliselt pädev üürileping ning loomulikult ei tasu loobuda tagatisrahast, mis sisuliselt on üürileandjale ainus rahaline garantii võimalike probleemide tekkimisel.