1. Kuni 2011. aastani ei olnud õlu Venemaal seaduste järgi alkohoolne jook.
Alles 2011. aastal pani tollane president Dmitri Medvedjev käe alla seadusele, mis kuulutas õlle alkohoolseks joogiks ja määras ära, kus seda müüa tohib.

2. Iga neljas Vene mees sureb enne 55. eluaastat
Vene meeste keskmine eluiga on vaid 64 aastat. Risk enne 55. sünnipäeva siit ilmast lahkuda on Venemaal kõrge ja täiesti reaalne – neid, kes manustavad igal nädalal 3 või 4 „poolikut“, pole just vähe.

3. 2012. aasta valimiste ajal, mil Putin kolmandat korda „valitud“ sai, oli ühes valimispiirkonnas hääletanute protsent 146.
Ametlikel andmetel sai Putin kokku 64% häältest.

4. Moskva über-rikkad rendivad kiirabiautosid, et liiklusummikutest läbi kihutada.
Mõistagi ei lase nad end sõidutada standardvarustusega kiirabiautodes. Nimelt on nutikad ärimehed ehitanud mõned kiirabisõidukid rikkuritele mõeldes ümber – väljast vaadates on kõik nii, nagu peab, „salong“ aga nagu limusiinil. Sellist „kiirabi-taksot“ saab tellida 6000 rubla (200 dollari) eest tunnis. Nii saavad rikkuritest ärimehed sireenide saatel kihutada kiirelt, kuhu vaja.

5. Hiljuti kadus osadest Venemaa restoranidest selline roog nagu borš. Selle asemel ilmus menüüdesse peedisupp. Teatavasti pärineb borš Ukrainast.

6. Legend räägib, et venelased otsustasid 988. aastal islami asemel kristluse teel käima hakata seepärast, et nad ei tahtnud alkoholist loobuda.
Kiievi suurvürst Vladimir, kelle valitsemisajal riikliku usundina kristlus vastu võeti, põhjendas et „venelase rõõm tuleb joomisest“.

7. Kuigi Venemaal on suur kristlik kogukond, on aastavahetus kordades tähtsam püha kui jõulud.
Ka kingitused jagatakse laiali just aastavahetusel, mitte jõulude ajal.
Asi võib muidugi olla ka selles, et vene jõulud on alles pärast aastavahetust.

8. Venelased kasutavad ühte ja sama sõna, tähistamaks terveks saamist ja paksuks minemist.
See sõna on "поправиться", mis tähendab üheaegselt haigusest paranemist kui ka kaalus juurde võtmist.

9. 75% Venemaa territooriumist asub Aasias.
Sealjuures elab Aasias vaid 22% Venemaa rahvastikust ja valdav osa on koondunud Venemaa lääne osasse.

10. Venemaal laiub 20% kogu maailma metsast.

11. Venemaa miljardär Roman Abramovitš laskis oma jahile paigaldada paparatsode vastase „kaitsekilbi“.
See kaitsekilp seirab ümbrust ja kui see avastab CCD-seade ( digitaalses fotoaparaadis ning tele- ja videokaameras kasutatav elektronseadis, millele tekitatakse kujutis. Sellelt saadud väljundsignaali järgi moodustatakse kujutis arvutiekraanil), tulistab kilp kaamera suunas välja valguskiire, mis segab pildistamist.

12. 2011. aastal nägi Venemaal ilmavalgust lustlik, üle vindi keeratud veebikoomiks „Superputin“, kus peategelase kõrval astub üles karukostüümis president Dmitri Medvedev. Kangelased tegelevad tuntud Hollywoodi filmide stiilis maailma päästmisega.

Vaata koomiksit siit.