Rahanduskomisjoni esimees Remo Holsmer andis ülevaate järgmise aasta riigieelarve koostamise alustest ja maksupoliitikast. "Riik tõstab järgmise nelja aastaga tulumaksuvaba miinimumi 205 euroni kuus, mis aitab eeskätt parandada väiksema sissetulekutega inimeste olukord. Tööjõu maksukoormuse vähendamiseks alaneb sotsiaalmaks 1% võrra," ütles Holsmer. "Viidatud maksumuudatused on ka IMFi hinnangul õige suund."

"Seoses tööealise elanikkonna kahanemisega plaanib riik vähendada ka avaliku sektori töötajate arvu, " lisas Holsmer. "Ka selles osas olime IMFi delegatsiooni liikmetega ühel nõul - taolised ümberkorraldused on plaanis ka teistes riikides." Avaliku sektori töötajate arv peaks vähenema 750 inimese võrra.

Tänasel kohtumisel osalesid veel rahanduskomisjoni liikmed Urve Tiidus, Martin Helme ja Aivar Sõerd.

Kuni 19. oktoobrini Eestis viibiva IMF-i delegatsiooni eesmärk on tutvuda Eesti majanduse ja finantssektori olukorraga. Poolteist nädalat kestnud visiidi ajal kohtusid valuutafondi esindajad valitsuse ja Riigikogu liikmetega, Eesti Panga ja Finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega, aga ka kommertspankade ja eraettevõtete juhtide, majandusanalüütikute ning mitmete ametite esindajatega.

IMF-i konsultatsioonide järel valmib ka raport IMF-i majanduspoliitiliste hinnangutega. Visiidi kokkuvõtte esitab IMF-i delegatsiooni juht Christoph Klingen esmaspäeval, 19. oktoobril Eesti Pangas toimuval pressikonverentsil.