Rahvusvaheliste hoiuste kaasamise eesmärgiks on toetada Inbanki aina rahvusvahelisemaks muutuvat finantseerimistegevust ning muuta raha kaasamine paindlikumaks ja kiiremaks.

Inbanki äriarenduse juht Erkki Saarniidu sõnul on koostöö Raisiniga märgilise tähtsusega samm, kuna esmakordselt viiakse oma hoiusepakkumine rahvusvahelisse konkurentsi. “Pakume Saksamaal ja Austrias hoiuseid Raisini kaubamärgi WeltSparen kaudu. Meie konkurentsivõimelised intressimäärad ulatuvad kuni 1,5%-ni aastas turul, kus intressimäärade keskmine tase on 0,3%-0,4% piires,” lausus Saarniit.

Saarniit usub, et lisaks heale intressipakkumisele on Inbankis hoiustamine sakslastele ja austerlastele atraktiivne oma turvalisuse tõttu. “Kõrge riigireitinguga Eesti pangandus on usaldusväärne ja stabiilne ning tagatisfondi süsteem annab klientide hoiustele igas pangas kuni 100 000 euro ulatuses garantii,” ütles Saarniit. “Seetõttu on tegu väga madala riskitasemega investeerimisviisiga, millelt on siiski võimalik teenida arvestatavat tootlust,” lisas Saarniit.

Saarniidu sõnul on Raisin uue ajastu platvorm, kus igal kliendil on olenemata riigipiiridest võimalus valida 26 panga seast enda jaoks sobivaim pakkumine – olgu see siis panga tausta, intressimäära või muude tootetingimuste põhjal. “Raisini innovatsioon ei seisne aga mitte vaid kliendi vajaduse rahuldamises, vaid ka väga hästi välja arendatud süsteemis koostöö alustamiseks uue partnerpangaga,” lausus Saarniit.

Raisini tegevjuht Tamaz Georgadze sõnul on ettevõte põnevil koostöö alustamise üle esimese partnerpangaga Eestis ning lausa kogu Baltikumis. “Inbank on väga hea kasvutrajektooriga digitaalne innovaator ja meil on hea meel olla nende usaldusväärne partner hoiuste kaasamise äris üle Euroopa,” ütles Georgadze.

Lisaks hoiuse kaasamisele Saksamaalt ja Austriast plaanib Inbank 2017. aastal alustada pangateenuste ja hoiuste pakkumist ka Poola filiaali kaudu. Endiselt jätkatakse hoiuse kaasamist Eestis.