Mõned mõjutatud pangad nõuavad klientidelt turvakoodide muutmist. Samuti blokeeritakse ja asendatakse deebetkaarte.

Probleemide põhjuseks on sularahaautomaatide võrgu nakatumine pahavaraga. Mõned kliendid kaebavad, et nende kontodelt on kadunud suured rahasummad, kirjutab BBC.

Kokku on India pangad väljastanud ligi 700 miljonit deebetkaarti.
Valitsus asus turvaprobleemi uurima. Paljud inimesed arvavad, et neile see rahalist probleemi kaasa ei too, küll aga on kaardimaksete reputatsioon saanud löögi. Niigi on India sularahaühiskond, kus elektroonilistesse maksetesse suhtutakse kahtlusega. Sularahaga makstakse kõige eest nii tänavakaupmehelt köögivilja ostmisel kui ka kullasepalt ehete ostmisel.

Visa uuringu kohaselt tehakse Indias inimese kohta ainult 10 digimakset aastas võrreldes Brasiilia 163 või Rootsi 429ga.

India maksekeskus NPCI teatas, et seni on kokku võetud peamiselt Hiinas ja USAs välja petutehingutega 13 miljonit ruupiat ehk ligi 200 000 dollarit. Mõjutatud on 19 panga 641 klienti.

NPCI soovitas inimestel mitte paanitseda, kuna juba on võetud tarvitusele vajalikud meetmed.

Makseplatvormid Visa, Mastercard ja RuPay teatasid, et nende võrke probleemid ei puuduta, kuid nad aitavad India võime uurimisel. India suurim pank State Bank of India teatas, et nende väljastatud enam kui 200 miljonist kaardist umbes 620 000 on ohus.