Olümpiakangelane Indrek Pertelson otsib enda juhitavale Arigato spordiklubile investorit ning loodab paari nädala jooksul lahenduseni jõuda. Pertelson kinnitas, et muu hulgas on läbirääkimisi peetud ka Jüri Mõisaga.

“Oleme küsimusi esitanud ning neile ka vastuseid saanud ja võib-olla esitame mõne küsimuse veel. Kui te aga küsite, kas Jüri Mõis on tõenäoline potentsiaalne investor, siis vastan, et tänasel päeval pigem ei ole,” ütles Pertelson.

Pertelsoni sõnul käivad kõige aktiivsemad läbirääkimised kahe välismaise taustaga fondiga, kelle nimesid ta ei saa avaldada. “Paari nädala pärast on asi selgem. Oleme kõik läbi mõelnud ja 2009. aastal saab Arigato kindlasti kasumisse viia,” lisas ta.

Üheks võimalikuks investoriks võib pidada Skandinaavia taustaga investeerimisfondi Askembla, kes muu hulgas kuulub ka Viru keskuse spordiklubi MyFitness omanikeringi. Askembla Asset Managementi partner Hanno Riismaa lausus, et pooleliolevaid asju ta ei kommenteeri, kuid täpsustas, et see lause ei pruugi tähendada, et neil tingimata peaks Arigatoga seoses midagi pooleli olema.

Arigato probleemid said avalikuks möödunud nädalal, kui Eesti Gaas lülitas spordiklubil võlgade tõttu gaasi välja ning nüüd saavad kliendid ennast pesta vaid külma veega. Lisaks on klubi haldaval aktsiaseltsil Haabersti Perespordikeskus enam kui 700 000-kroonine võlg maksuameti ees. Arigato suuromanik Eesti Talleks on teatanud, et soovib klubi Pertelsonile maha müüa. Kui suurt summat Pertelson klubi omandamiseks ja probleemide lahendamiseks vajab, ei tahtnud ta reedel öelda.