Põdra kohtuasja toimikust selgub, et ta surus end vägisi koos enda valitud seltskonnaga Smolile appi Krediidipanga juhtimist ja osa aktsiaid üle võtma. Kuigi Põdra suurejoonelisest lubadusest kasutada oma ametiseisundit vajaliku tulemuse saavutamiseks ei olnud tolku, sai ta isiklikult sularahas kätte umbes 80 000 eurot. Põdrale ja tema abilistele kokku maksis Smoli väidetavalt 188 000 eurot, kuigi kogu aktsioonil ei olnud soovitud tulemust.

Smoli sai Põdrale ja tema käsilastele maksmiseks raha Moskva Pangalt, kes sõlmis lepingu Smoli ettevõttega OÜ GreenStone Consulting. Moskva Pank maksis Smolile väidetavalt 300 000 eurot. Smoli ülesanne oli vahendada Moskva Panga käest eelmise juhi süül ära libisenud 27% Krediidipanga osaluse tagasisaamist, et müüa see omakorda parema hinnaga edasi.

Möödunud aasta kevadel lahvatas skandaal Eesti Krediidipanga ümber, kuna varem Moskva Pangale kuulunud 90% osalusest enamus oli liikunud offshore-firmade ning väiksem osa ka panga siinse juhatuse esimehe Andrus Kluge ja teiste juhatuse liikmete kätte. Tehingud toimusid vahemikus 2010. aasta detsembrist 2011. aasta märtsini.