Stockholmi erakapitalifondilt Askembla ettevõtete tagasiostu juhtinud MyInvest Estonia nõukogu esimees Indrek Prants kinnitas, et eestlastest ettevõtjad peavad rahvuslikku kontrolli kodumaal tegutsevate ettevõtete üle oluliseks. Kümmekond aastat tagasi lehvinud hüüdlause, et kapitalil pole rahvust, on Euroopa majandusnõrkuse tõttu populaarsuse kaotanud. Prantsi sõnul on tarbijana isegi meeldivam sisseoste teha eestlastele kuuluvast Selverist ja Comarketist kui leedulastele või soomlastele kuuluvatest kaubanduskettidest. MyInvest Estonia OÜ suurim aktsionär on Indrek Prantsi, Armin Kõomägi ja Sven Mansbergi ühisettevõte Nemor Invest. Samal ajal müüb Askembla ka elektroonikamüüjat Klick Eesti AS-i, IT hulgimüügifirmat TD Balticu AS-i, kinnisvarahaldajat Coral Arenduse OÜ-d ja toitlustusteenust pakkuvat Eesti Eine AS-i.

••Sajandivahetusel oli raske ja hüsteeriline aeg, kui Eesti ettevõtja unistas oma äri kiirest müügist välismaalasele. Kas nüüd annab ettevõtlusringkondades tooni rahvuslus, et eestlane olgu ka oma maa ettevõtete omanik?

Sajandivahetuseks oli kümme aastat iseseisvuse algusest tööd rabatud ja suudetud tekitada midagi, mida sai juba müüa. Oleme isegi ettevõtteid müünud. Viimase aasta jooksul oleme hakanud oma kolleegidega tunnetama, et Eestis toimetavad olulised ettevõtted võiksid olla eestlaste käes. Kui ettevõte tegutseb rahvusvahelisel turul, siis selle omanike päritolu pole nii tähtis.

Loe edasi, miks on Prantsi arvates tähtis, et majanduses annaks tooni Eesti kapital.