„Tore, et on jälle tõstatatud küsimus meie ala riigihangete korrektsest läbiviimisest. Seda teemat oleme põhjalikumalt lahanud näiteks Äripäeva veergudel 3. septembril 2010 artiklis „Ülekavaldatud hanked“. Lisaks oleme arutanud võimalikke samme hangete paremaks koostamiseks rahandusministeeriumi riigihangete osakonnas.

Kahjuks ei ole meie alal siiani suudetud luua niinimetatud riigitöötaja kontoritarvete ja printerikassettide standardostukorvi, et kergendada hankespetsialistide tööd. Meie alal on maailmas loetletud 60 000 erinevat toodet, nende vahel valiku tegemine on professionaalide töö, keda kahjuks ükski kool ette ei valmista ja tööoskuste ning teadmiste omandamine on võimalik pikkade tööaastate jooksul. Omalt poolt pakuksime lahendusena ümarlauakohtumist, kuhu oleksid kutsutud viis-kuus Eesti suurimat kontoritarvete alal tegutsevat ettevõtet ja rahandusministeeriumi esindajad ning mille eesmärk oleks arutada võimalusi kontoritarvete niinimetatud standardhanke koostamiseks. Peame ikka ühiselt parandama hangete kvaliteeti ja tagama nende professionaalset taset,“ kirjutas Ross Ärilehele.

Artiklis kajastatud vaidlustusele on Innove nüüdseks oma vastuse andnud. „Nagu arvata oli, ütleb vastus, et kõik on juriidiliselt korrektne,“ ütless Laur Sibold Officedayst. Ta ei pea kuigi suureks võimalust, et Officeday nimetatud vaidlustuse võidab. „See, et hange vildakalt koostatud oli ja Innove nüüd peab mitu aastat oluliselt rohkem kulutusi tegema, on kolmanda tähtsusjärgu küsimus,“ arvab Sibold asjade käigust. „See on ka, nagu selgub, Officeday viga, kes ei teinud Innove hankijate eest tööd ära ega öelnud varakult, kuidas õige teha on,“ on Sibold nördinud.

Haridusala sihtasutus Innove kuulutas juulis välja umbkaudu 175 000-eurose riigihanke bürootarvete ostmiseks järgmise kahe aasta jooksul. Pakkumise tegid kolm firmat – Officeday Estonia OÜ, Infotark AS ja Charlot OÜ. Innove lükkas toodete sobimatuse tõttu tagasi nii Officeday kui ka Charloti pakkumised ja soovis sõlmida lepingu Infotargaga. Intriig seisneb selles, et Siboldi väitel oli selle hanke puhul ostukorv kokku pandud täielikult Infotarga sortimendis olevate toodete andmetest. Seetõttu otsustas Officeday asja vaidlustada.