Carney peamine mure on, et valitsused jäävad selle reguleerimisega hiljaks, vahendab Business Insider.

Uudis, et rahvusvaheliste rahaülekannetega tegelev Transferwise sai eile 58 miljoni dollari suuruse rahasüsti, mis tõstab ettevõtte väärtuse 1 miljardi euroni, tõestab, et Carneyl on muretsemiseks põhjust: tehnoloogiavaldkonnas tegutsevad idufirmad näevad suurt vaeva, et muuta traditsioonilised pangad sama tähtusetuks kui auruvedurite tootjad.

Carney ütles möödunud nädalavahetusel Davosis toimunud majandusfoorumil, et Transferwise’i sarnased firmad võivad teha pangandusega sama, mida Uber on teinud taksodega. Uber pakub maailmas sarnast teenust, mida Taxify Eestis.

Üle maailma tegutsevad taksofirmad selle nimel, et Uberi tegevust võimalikult palju piirata, sest väga tõenäoline on, et Uber sunnib neist nii mõnegi tegevuse lõpetama. Paljudes linnades, eriti väiksemates, on Uberi kasutamine oluliselt mugavam ja odavam, kui taksofirma teenuse kasutamine.

Täpselt samamoodi on Transferwise'i teenuste kasutamine oluliselt mugavam ja odavam kui traditsioonilise panga teenuste kasutamine. Olukord, kus idufirmad pakuvad pangateenuseid ilma traditsiooniliste pankade kasutamiseta, on just see, mis Carney muretsema paneb.

Business Insideri hinnangul leiab Carney, et pangad ise ei saa aru, kui suures ohus nad praegu on ega hooma, kui kiiresti tehnoloogia areneb ning võib traditsioonilised finantsteenused hävitada.