SmartLynx Airlines'i tegevjuhi Zigimantas Surintase sõnul on SmartLynxi reisijate arv viimastel aastatel pidevalt kasvanud, ulatudes 2015. aastal 1,6 miljonini, ning ületab prognooside kohaselt 2016. aastal 2 miljoni piiri. "Head majandusnäitajad on saavutatud peamiselt tänu SmartLynxi lennukipargi suurendamisele ja aktiivsemale turundusstrateegiale, aga ka ettevõtte tegevuspiirkonna laiendamisele," rääkis Surintas.

Surintase sõnul on nii lennutransport üldiselt kui ka tšarterlendude turg tõusvas trendis. "Trendid näitavad, et inimeste rahaline olukord ja elustandardid on paranenud, mistõttu on nende reisimisharjumused jõudnud kriisieelsele tasemele. Meie andmete kohaselt reisivad inimesed selle tulemusel kaugematesse sihtkohtadesse, nagu näiteks Dubaisse," kommenteeris Surintas.

SmartLynx Airlines on majandustulemuste põhjal suuruselt teine lennuettevõte ja kolmas reisijateveoettevõte Lätis. Firma tütarettevõte SmartLynx Airlines Estonia OÜ on Äripäeva käibe kasvu Eesti TOP 500-s kõrgel 41.-42. kohal, mis on arvestades tihedat konkurentsi väga tugev tulemus. Ettevõtte kasum oli 2015. aastal 2,86 miljonit eurot ja netokäive 84,5 miljonit eurot, mida on 9,3% rohkem kui 2014. aastal.

Smartlynx Airlines kavatseb jätkata aktiivset arengustrateegiat. 2017. aastal lisandub lennukiparki kaks Airbus A320 tüüpi lennukit ja üks Airbus 321 tüüpi lennuk ning 2018. aastal suureneb lennukipark veelgi, kokku 18 lennukini. Ühtlasi jätkab SmartLynx koostöös reisikorraldajatega Lätist, Eestist ja mujalt maailmast uute tšarterlennuliinide avamist.

Ettevõtte tegevusest moodustas 2015. aastal suurema osa (81%) õhusõidukite täisteenuse rendi või ACMI-teenuse (õhusõiduki rentimine nii koos meeskonna, kindlustuse kui ka õhusõiduki kasutamiseks vajalike teenustega) projektid kõikjal maailmas, milles ettevõte näeb suurt arengu- ja kasvupotentsiaali. "SmartLynxi peamine eesmärk on areneda Aasia, Lähis-Ida, Aafrika ja Kanada suundadel. Kaalume ka oma võimalusi teistel turgudel. Kauged sihtkohad aitavad vähendada hooajalisi kõikumisi, mida me näeme Euroopas, kus talv on reisimise seisukohast suhteliselt vaikne periood," rääkis Surintas.