Kaupmeeste liidu tegevdirektori Marika Merilai sõnul on see äärmiselt rõõmustav, et liitu astus sedavõrd tugev optikavaldkonda esindav kaubandusettevõte.

“Mida rohkem on meie liikmete seas erinevates ärivaldkondades tegutsevaid liikmeid, seda laiem saab olla meie tegevuse ampluaa ja seda paremini oskame oma liikmete huve kaitsta,” ütles Merilai kaupmeeste liidu teates.

Instrumentarium Optika OÜ piirkonnajuht Erki Rebase sõnul näeb ta just majandussurutise tingimustes kaupmeeste kiitu kuulumises suurt perspektiivi.

“Tunneme täna rohkem kui kunagi varem, et kaupmeeste liidu initsiatiiv meie äritegevuseks soodsama kaubanduskeskkonna kujundamisel on vajalik – tahame edaspidi liidu liikmena ka ise sõna sekka öelda,” ütleb Rebane.

Instrumentarium Optika OÜ kauplusteketti kuulub 18 kauplust Tallinnas, Tartus, Pärnus , Haapsalus, Narvas, Viljandis, Kuressaares, Rakveres ja Viimsis. Instrumentariumi emaettevõte on Soomes tegutsev Instru Optiikka Oy, mis kuulub optikaketi Pearl Europe omandusse. Instrumentarium Optika OÜ-s tootab 97 inimest, kelle jaekäive 2008. aastal oli 80 miljonit krooni.

Eesti kaupmeeste liit on 1996. aastal loodud jae- ja hulgikaubandusettevõtete ühen­dus, mis esindab ja kaitseb liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõt­luse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete süvendamisel.