Konkursiga soovis Intel hoogustada arvutitööstuse arengut ning leida Inteli Core 2 Duo protsessorit ja Viiv tehnoloogiat kasutavaid stiilseid ja suure jõudlusega arvuteid, teatas Intel.



Traditsioonilise beeži arvutikastiga hüvasti jättes tunnistati peaauhinna vääriliseks Korea ettevõte TriGem Computer Inc. Nende loodud Home Theater Lluon “Black Crystal” arvuti ühendas parimal viisil stiili, funktsionaalsuse ja rohked võimalused koduse meelelahutuse jaoks. Teise koha preemia sai Norra ettevõtte Mesiro arvuti “Asono Merium”.



”Intel soovib, et kodukasutajate arvutid muutuksid väljastpoolt sama säravaks ja moodsaks nagu nad tänu Inteli suurema jõudlusega protsessoritele ja uuendustele juba sisemiselt on,” ütles Inteli asepresident ja Digital Home grupi juht Eric Kim. ”Intel jätkab uute tehnoloogiate arendamist, muutes arvutid veelgi võimsamaks ja energiasäästlikumaks. Me loodame, et nimetatud konkurss õhutab ka ülejäänud arvutitööstuses kiiremat innovatsioonitempot.”



Intel Viiv tehnoloogiaga arvutid on varustatud võimsa ja energiasäästliku Intel’i Core 2 Duo protsessoriga. Tänu kahele tuumale ehk nn “arvuti ajule” on Inteli Core 2 Duo protsessor andnud võimaluse parandada arvutite välimust ning nad kasutajate meelelahutusvajadusi paremini täitma panna. Inteli tehnoloogiatel põhinevad väiksemad ja ilusamad arvutid koos kiire internetiühendusega, teevad interneti kasvava infohulga ja meelelahutuse paremini kättesaadavaks igal pool kodus.



Nii nagu autod ja mobiiltelefonid, on ka arvutid muutunud inimeste igapäevaelus üha olulisemaks. Kasutajate jaoks, kes soovivad arvuteid sobitada oma elustiiliga, on arvutite väljanägemine saanud üha olulisemaks. Hiljuti läbi viidud Inteli uuringust selgus, et 73 % USA täiskasvanud arvutikasutajatest ostavad tehnikat järjest enam selle järgi, kuidas see sobib nende isikliku stiiliga.



“Mõni aeg tagasi tundus, et arvutitööstus järgib Henry Fordi motot: tarbijad saavad valida ükskõik, millise värvi vahel, nii kaua, kui selleks värviks on must,” ütles Inteli vanemuurija ja antropoloog Genevieve Bell. ”Täna võib arvutiturul aga täheldada erineva stiili, kuju ja värviga toodete kiiret levikut. Ja see on positiivne nähtus. Me soovime aga enamat – arvutid ei peaks pakkuma ainult huvitavat sisu ja vajalikke funktsioone, vaid nad peaksid sobima nii oma väljanägemiselt kui ka stiililt meie kodudesse.”



Eelmise aasta septembrikuus Inteli arendusfoorumil San Franciscos välja kuulutatud konkurss oli avatud kõigile arvutiseadmete tootmise ja disainimisega tegelevatele ettevõtetele üle maailma. Auhinnasaajad valis esitatud kavandite seast välja viieliikmeline žürii, kuhu kuulusid muuhulgas Inteli juht Paul Otellini ning ajakirja GQ toimetaja Kevin Sintumuang.



Võitja, TriGem saab kuni 300 000 dollarit auhinnatud arvuti tootmise käivitamiseks ning kuni 400 000 dollarit Inteliga koostöös tehtavate turunduskulude kateks. Mesiro saab kuni 300 000 dollarit, et oma arvuti masstootmisse viia.



Inteli Core Processor Challenge disainikonkurss jätkub ka sellel aastal. Võitja kuulutatakse välja 2008. aasta septembris San Fransiscos toimuval Inteli arendusfoorumil.