Järgneb lühiintervjuu Baltika juht Meelis Milderiga:

Kui suur on tegelikult Baltika raha vajadus täna ehk mis summaga saaks hakata oma tegevusi ja plaane ellu viima?

Täna oleme tegelemas uueks kasvuks valmistumise strateegiliste projektidega, seal hulgas uuendame koostöös rahvusvahelise loovagentuuriga Dan Pearlman oma kaht suuremat, Montoni ja Mosaici brändi ja poekontseptsioone, lisaks arendame Montoni e-poodi, shop-in-shop ja frantsiisikontseptsioone.

Et neid projekte ette valmistada ja nendega etapiti alustada, on meil tarvis emissioonist saadavat 3,15 miljonit eurot, muidu lükkuvad need edasi, mis omakorda pärsiks me valmisolekut kasvuks. Lisaks aitab emissioonist saadav raha garanteerida suurenevate mahtude kaupade sisseostu finantseerimise.

Millised on täna Baltika tulevikuplaanid, et parandada majandustulemusi?

Jätkame seniseid ning võtame kasutusele uusi meetmeid efektiivsuse ja kasumlikkuse tõstmiseks, seal hulgas sulgeme kahjumliku Poola turu, vähendame selle aasta järgneva 9 kuu jooksul üld- ja tegevuskulusid vähemalt 320 tuhande euro ulatuses. Jätkame ootustele mittevastavate poodide tulemuste kriitilist monitooringut, tugevdame meile olulise ja suure, ent täna problemaatilise Venemaa turu juhtimist ning analüüsime jätkuvalt brändide juhtimisprotsessi eesmärgiga leida täiendavaid võimalusi tulude suurendamiseks ja kulude vähendamiseks.

Oleme tugevdanud ka oma tippjuhtkonda: alates jaanuarist töötab jaekaubanduse opereerimise direktori ametikohal pikaajalise Suurbritannia jaekettides töötamise kogemusega Luke Dobbs; alates veebruarist täidab Grupi finantsdirektori ülesandeid tugeva finants- ja IT-juhi taustaga Maigi Pärnik. Uuel, head of visual merchandiseri ametikohal töötab tugeva Soome jaekaubanduse kogemusega Mira Koivisto.

Kas kaubamärkide ühendamine ning poodide vähendamine oleks lahenduseks kahjumist pääsemisel?

Kaubamärkide ühendamist me ei plaani, jätkame ootustele mittevastavate kaupluste kriitilist monitooringut ning sulgeme ebaefektiivseid kauplusi. Selle aasta esimesel poolaastal sulgeme 5 (neli neist oleme juba esimese kvartalis sulgenud) ning teisel poolaastal veel 6 kauplust. Samuti oleme otsustanud väljuda Poola turult juuli lõpu seisuga, see hõlmab sealse nelja kaupluse sulgemist.

Millise aktsiahinnaga oleksite emissiooni järel rahul?

Hind on ära otsustatud ning emissioonil toimub aktsiate müük väljaöeldud hinnaga.

Milder jättis aga vastuseta hetkel ehk kõige kriitilisemad küsimused, millele Delfi Majandus Baltika juhilt kommentaari küsis:

1. Miks jäeti emissiooni aktsiahinna langetamisel maht ikka samaks ning selle mahtu ei tõstetud?

2. Teie suuruselt viies aktsionär heitis täna Äripäevas ette et emissiooni summa on väike. Nüüd ei ületa see isegi aasta alguse kahjumi summat. Kas Te ei arva, et see saadab investoritele vale signaali?

3. Teile, Teie naisele ning Teile alluvatele firmadele kuulub viiendik Baltikast. Ega pole hirmu, et lähedal on hetk, kui ülejäänud aktsionärid liituvad ning vahetavad juhatuse ning sealhulgas ka Teid välja?

4. Olete ettevõtet juhtinud väga pikka aega nii heas kui halvas, äkki ongi õige aeg anda lipp edasi ning juhtimise juurde uut verd lasta?