Tänapäeva maailmas tegutsev arukas inimene vajab eduks oskust juhtida oma sisemaailma ehk tal on vaja õppida valdama intrapersonaalseid oskuseid. See tähendab võimet juhtida oma emotsionaalseid reaktsioone, mõtlemist ja vallata oma tähelepanu, märgata ning taibata seoseid. Töö esitab meile aina uusi väljakutseid ja just pingelised olukorrad nõuavad eriti head intrapersonaalsete oskuste valdamist.

Milline on tuleviku töökeskkond?

Sellele otsitakse vastuseid Teadliku Ettevõtluse Konverentsil. Toome kokku inimeste juhtimise spetsialistid, et aidata organisatsioonidel oma töökeskkond ümber mõtestada, kaasajastada.

Oma kogemusi jagavad konverentsil näiteks G4S, Transferwise, Hawai Ekspress. Teadlikkuse õpetaja Ingvar Villido avab teadlikkuse teema tutvustades teadlikkuse olemust praktilise näite läbi ja räägib, miks on vajalik selle laiem kasutuselevõtt. Psühhiaater ja ettevõtja Helena Lass asetab teadlikkuse valdamise intra-personaalsete oskuste valdamise konteksti. Taivo Luik toob aga välja selle, kuidas töötaid hoida, asetades töö ja ettevõtluse eetika konteksti.

Khalid Raihan aga paneb selle kõik globaalsemasse konteksti. Kuigi Khalidi kodumaa on Bangladesh, seob teda Eestiga fakt, et ta aitas riietada Eesti laulupeo külalisi. Khalid nägi tänapäeva masstootmises piisavalt suuri vastuolusid, et asuda muutma moetööstust. Ja jagab oma kogemust kuidas toime tulla globaalses kontekstis võistlevas ettevõttes kümnete tuhandete alluvatega.

Miks see on just nüüd oluline?

Helena Lass sõnul on olukord juba praegu ühiskonnas kriitiline — meil liiga palju stressi, läbipõlemist, erinevaid sõltuvuse vorme jms, et praegust toimimisviisi jätkusuutlikuks pidada. Tema tähelepanekul on suur osa inimeste probleemidest võimendunud ning lausa tekkinud intrapersonaalsete oskuste totaalsest mittevaldamisest.


Palju ajajuhtimise koolitusi keskendub füüsiliste tegevuste reguleerimisele. Kuid enamus ajast läheb kaotsi hoopis seetõttu, et me kaotame end ära minevikku või jääme heietama igasuguste tulevikus võimalike versioonide üle.
Enamus inimesi ei tea nendest reeglipäradest, mis on seotud meie sisemaailma toimimise seaduspäradega. Kui palju meil õpetatakse koolis keskendumist, kui oskust? Seda kuidas see nö samm-sammut käib? Kas meid on õpetatud mõtlema? Mitte pähe õpitud teksti kordama, vaid just oma mõtteid sihipärasena hoidma ette antud teema kontekstis.

Tööaeg on iga inimese elust suurt osa täitev. Kas kõik see mis meil tehnika arengu tõttu nüüd tööl kasutada on, ikka on teinud meid inimesena õnnelikumaks? Kas see on aidanud rajada rahuldustpakkuvamat ning tähendusrikkamat professionaalset elu? Kuna koolis midagi veel intrapersonaalsete oskuste kohta ei õpetata, siis pole ime, et neid ka ei osata. Me soovime anda oma panuse selle tohutu defitsiidi leevendamisse, globaalselt luues ka vastava teemalist inglise keelset koolitusportaali.

Tule 5 mail 2016 konverentsile, et viia ka oma ettevõttes tegutsemine uuele tasemele!

Jaga
Kommentaarid