Icahn kasutas avaliku kirja Apple’i juhatuse esimehele Tim Cookile, kutsudes viimast ostma tagasi rohkem ettevõtte aktsiaid, vahendas Reuters. Sellega tõstatas aktivistinvestor taas pikaajalise kampaania, et iPhone’i tootja suurendaks aktsionäride väärtust.

Eile tõusis Apple’i aktsia USAs 1,1%, 130,19 dollarile. Aastaga on aktsia tõusnud 53,4%.

Juba mullu oktoobris ütles Icahn, et Apple’i aktsia on alahinnatud. Tema ja teiste aktivistide survele järele andes suurendas Apple aprillis aktsiate tagasiostuprogrammi 90 miljardilt dollarilt 140 miljardile dollarile. Ka kvartaalselt makstavat dividendi tõsteti 11% võrra 52 sendile aktsia kohta.

Oma aktsiate tagasi ostmine aitab ettevõtetel näidata oma tulemusi paremas valguses, kuna kasumi samaks jäädes kasvab vähemate aktsiate korral kasum aktsia kohta. See läheb väga korda investoritele.

„Meie nägemus on, et suured investorid, Wall Streeti analüütikud ja meedia ei mõista Apple’it,“ kirjutas Icahn avalduses.

Icahn kuulub Apple’i kümne suurema aktsionäri hulka. Veebruari seisuga kuulus investorile umbes 53 miljonit aktsiat, mis on nüüd väärt umbes 6,8 miljardit dollarit.

„Apple on sisenemas ja meie hinnangul domineerimas kahes uues kategoorias (telerid tuleval aastal ja autod 2020. aastaks), mille sihtturu suuruseks on 2,2 triljonit dollarit,“ kirjutas ta. „Aktsia suhtarve vaadates ei paista, et investorid seda hindaksid.“

Apple’i ei ole veel avalikult tunnistanud, et arendab isejuhitavat elektriautot. Kompanii peaks sisenema ka teleriturule.

Ei ole teada, kui palju informatsiooni omab Icahn iPhone’i tootja tulevaste toodete kohta.