1,5 miljardilist Janus Global Unconstrained Bond -nimelist fondi juhtiv Gross teatas, et: "Mulle ei meeldi aktsiad; mulle ei meeldi võlakirjad; mulle ei meeldi erakapitali instrumendid."

Gross põhjendas oma seisukohta sellega, et keskpangad on loonud atmosfääri, kus on peaaegu võimatu leida majanduskasvuga kaasnevat vähese riskiga tootlust.

"Pangad, kindlustused, pensioniforndid ning papa ja mamma Wall Streetil on ilma jäetud võimalusest maksta oma tulevaste võlgade ja pnesionilejäämise eest," kirjutas Gross. "Keskpangad näivad olevat teadmatuses madalate intressimäärade kaasnevast "tumedamast poolest". Kui neid hoida madalal liiga kaua, mõjutab see päris majandust nii, et sissetuleku kasvu ootused ei täitu ja investeerimisaktiivsus stagneerub."

Kuhu siis peaksid inimesed investeerima? "Päris vara, nagu maa, kuld ning tehaste sisseseade on lemmik-kategooriad," kirjutab Gross. "Aga üksikisikul on neid raske osta, sest rikkus on "finantsialiseeritud"."

Grossi enda fondi varast moodustab praegu ligi poole raha, samas on ka ettevõtete võlakirjade protsent üsna suur, vahendas CNBC. Fond on aasta algusest tootnud 3,93 protsenti, mis on üle keskmise tootlus.