New Yorki kinnisvaraarendaja Donald Trump ütles, et ta ei saa oma tuludeklaratsiooni esitada seni, kuni maksuamet on lõpetanud deklaratsiooni läbivaatamise.

„Mul on talle uudis,“ ütles Berkshire Hathaway suuromanik Warren Buffett. „Maksuamet auditeerib ka minu tuludeklaratsiooni. Mul oleks rõõm kohtuda temaga kus tahes enne valimisi. Mina võtan kaasa oma tuludeklaratsiooni, tema võiks võtta oma. Ja siis laseme inimestel küsida küsimusi kõige selle kohta, mis seal on,“ lisas Buffett.

Buffett lisas, et Trump kardab valijaid, mitte maksuametit.

„Nagu te teate siis maksuamet teeb tavakontrolli Trumpi tuludeklaratsiooni kohta,“ ütles Trumpi pressiesindaja Hope Hicks.

Trump uhkustab oma äriliste oskustega, mis teeb ta sobivaks riigijuhiks. Buffett seevastu ütles, et ainsal korral kui ta palus rahvalt raha börsiettevõtte omanikuna kaotas ta raha, vahendab Reuters.

Buffett ütles, et 1995. aastal viis Trump oma hotellid ja kasiinod New Yorgi börsile. Investeerimisguru sõnul jäi Trumpi ettevõte terve aastakümne jooksul igal aastal kahjumisse.

Ahv oleks kah suutnud teha kasumlikuma investeerimisvaliku, ütles Buffett.

„Kui 1995. aastal oleks ahv loopinud nooli ajalehe börsitabelile ja sedasi valinud aktsiaid, oleks ahv teeninud keskmiselt 150%,“ ütles Buffett.