Sellel aastal on USA börsil järel veel kaks kauplemispäeva, kuid Berkshire Hathaway aktsia on aasta algusest umbes 11 protsendilises miinuses, jäädes kõvasti alla kõikidele suurematele USA börsiindeksitele, kirjutas Financial Times.

Siinkohal on õige aeg meenutada, et märtsis peetud kõnes kinnitas Buffett investoritele esimest korda, et viimased peaks tema tegevuse üle otsustama just Berkshire'i aktsiahinna, mitte ainult ettevõtte raamatupidamisliku väärtuse järgi. Just viimane on olnud Buffetti jaoks väärtuse hindamise alus aastakümneid. Buffett soovitas küll hinnangu anda pikaajalises perspektiivis, mitte ainult ühe aasta põhjal.

Kuigi Berkshire’l ei ole tütarfirmasid nafta- ja gaasitööstuses, on konglomeraadil suured huvid raudteeäris, mis tegeleb naftaproduktide, kivisöe ja põllumajandustoodete transpordiga. Samuti on Berkshire’l osalus mõnes ettevõttes, mis valmistavad tehnikat naftatööstusele. Nafta hind ja nõudlus on aga tänavu kõvasti kahanenud.

Berkshire kahte kõige suuremat börsiinvesteeringut tabas tänavu tugev tagasilöök: krediitkaardisüsteemi American Express aktsia on langenud aastaga 24 ja tehnoloogiaettevõtte IBMi aktsia 13 protsenti.