„Täna on turul mõnevõrra kummaline olukord, kus uute korterite turg Tallinnas on küllastumas, aga korterelamute kruntide turg on aktiivne,“ ütles Pärtel.

Kui veel möödunud aasta lõpus näisid paljud korterelamu krundid olevat ülehinnatud, siis täna on need Pärteli sõnul muutunud müüjatele vastuvõetavaks. "See tähendab, et korterite väljamüügihinnad on jõudnud tasemele, mis teevad arenduskinnistute sisseostu ahvatlevaks,“ selgitas ta.

„2015. aastal iseloomustab turgu ka suurte tehingute tagasitulek. Arenduskinnistute tehingud suurusjärgus 2 miljonit eurot ja rohkem ei ole täna väga harv nähtus. Oluline on märkida, et arenduskinnistute ostmist üldjuhul pankade poolt ei finantseerita, seega toimib suurte arenduskinnistute ost puhtalt omakapitali arvelt,“ sõnas Pärtel.

Ta märkis, et investeeringute turg on tervikuna endiselt aktiivne. Pärtel rääkis, et kui viimased 2-3 aastat on toimunud eranditult suuremad tehingud Tallinnas ja Harjumaal, siis 2015. aastal on oodata suuremaid rahavoo tehinguid ka teistes maakondades, nende hulgas käib jutt näiteks ka kaubanduskeskustest.

„Turgu veavad madalad tootlused müüjatele ja madalad võõrkapitali intressid ostjatele. Kuigi kogukapitali tootlused on täna langenud ja on põhimõtteliselt juba võrreldavad 2006.-2007. aasta tasemega, siis madalad intressimäärad tasakaalustavad omakapitali tootlust,“ lisas ta.