Eesti Päevaleht küsis investoritelt, kuidas mõjutas börsikrahh nende investeeringuid.

Suurinvestor ülo (61): Olen ostnud kokku 2,9 miljoni krooni eest erinevaid aktsiaid: äripäeva ja Balti fondi, Hoiu- ja Hansapanga, Farmaatsiatehase, Norma ja Tallinna Kaubamaja omi.

Languse börsil elasin üle naerulsui, sest mind see ei puuduta. Ma pole börsispekulant, pigem olen trendiinvestor.

Praegu on Eestis olukord, kus raha tuleb piisavalt sisse ja ega meie mõistus pole viletsam kui näiteks Soome ja Rootsi ärimeestel. Seetõttu usun, et Eesti majandus läheneb kiiresti nende maade omale. See kõik loob kindlustunde. Eeldan, et eriti kiiresti tõusevad seejuures pankade aktsiad. Praegu on meie pankade bilansimaht ju ainult kolm korda sisemajanduse kogutoodangust väiksem, mujal on see vastupidi.

Väikeinvestor Kalev (25): Olen aktsiaportfelli omanik veidi alla aasta. Neljapäevane aktsiate langus mind ei mõjutanud. Müüsin paar päeva varem oma Tallinna Panga aktsiad maha ning seetõttu kaotasin vähem. Ootan uut aktsiate tõusu. Neljapäeval ostsin Rakvere Lihakombinaadi aktsiaid ning tõenäoliselt ostan veel Läti Unipanga aktsiaid. Vajan adrenaliini.

Väikeinvestor Imre-Kustav (24): Neljapäevane langus jättis mind külmaks, ükski karv ei liikunud. Oleks praegu vaba raha, ostaksin aktsiaid kokku. TALSE tõuseb varem või hiljem. Kui ma neljapäeval paanikasse oleksin sattunud, kiruksin ennast praegu mis hirmus. Minu augustis soetatud aktsiaportfelli suurus on 130 000 krooni. Põhiliselt on seal Klementi, kuid ka Tallinna Panga ja Hansapanga ning Leksi aktsiad.

Väikeinvestor Mall (31): Tegin reedel oma esimese tehingu aktsiaturul. Ostsin väikeses koguses Venemaa Kasvufondi osakuid. Ost ei lähtunud neljapäevasest börsi kukkumisest, üks tuttav soovitas mul sinna investeerida. Kui osakud kukuvad, siis ma enam aktsiatega ei tegele.

Väikeinvestor Tuuli (24): Vaatan börsil toimuvat kui actionit. Mul on mõned pangaaktsiad. Kuna ma ei ole ostnud neid laenatud raha eest, ei tunne ma praegu muret. Kui oled laenanud raha, ostnud selle eest aktsiaid, pannud need tagatiseks uuele laenule, et osta veel aktsiaid - siis veedad praegu küll unetuid öid.

Väikeinvestor Marko (35): Reede oli hea päev. Minu pangakontol oli juba tükk aega veidi vaba raha, aga vanal hinnatasemel ei tahtnud seda pangaaktsiatesse panna. Nüüd sain Hansapanga aktsia 185 krooniga kätte ja olen väga rahul. Mul on ka Leksi ja ASA aktsiaid, kuid et need on oma hinda enam-vähem säilitanud, ei pea nende pärast muretsema.

EPL