Investorite lahkumise põhjuseks on petetud ootused Venemaa ja USA lähenemise osas, Rosnefti konflikt ning nafta hinna langus.

EPFRi andmed näitavad, et investorid vähendavad jätkuvalt Venemaa turule suunatud fondidesse raha paigutamist. Renessance Capitali info kohaselt viidi ühe nädalaga - 21.-28. juunil - nendest fondidest välja enam kui 83 miljonit dollarit. Raha väljavool kestab juba veebruari lõpust alates ning kokku on nelja kuuga Venemaalt välja voolanud 1,6 miljardit dollarit.

EPFR märgib, et samal ajal suurenesid investeeringud teiste arenevate riikide turgudele. Nii voolas eelmisel nädalal neisse fondidesse ligi 1,9 miljardit dollarit ning nelja kuuga ligi 28 miljardit dollarit. Venemaa aktsiaturg on aga autsaiderite seas.

Venemaast märksa rohkem - neli miljardit dollarit viidi raha välja Hiinast, kuid sealne turg on Venemaa omast kordades suurem. Enim on raha meelitanud India ja Brasiilia, kuhu suunatud fondidesse on nelja kuuga paigutatud vastavalt 2,6 ja 1 miljard dollarit.

Praegusest suurem raha väljavool on Venemaalt olnud enam kui 3,5 aastat tagasi, kui alates 2013. aasta augustist kaotasid Venemaa fondid seitsme kuu jooksul 2,47 miljardit dollarit.