Facebook teenis börsile tulekuga 16 miljardit dollarit.

Alibaba suurim aktionär on täna Yahoo, mis ostis 2005. aastal 40% ettevõttest. Täna on neil 22,6% osa ning sellest üle 1/3 peavad nad nüüd maha müüma. Alibaba müüb aga ka uusi aktsiaid. Analüütikute sõnul on neil raha tarvis, kuna viimasel ajal on palju ettevõtteid kokku ostetud ning vaba raha hulk on vähenenud.

Ehkki Alibaba ei ole USAs nii tuntud kui Amazon.com ja Facebook, on Silicon Valley ja Wall Street nende börsile tuleku osas kõige rohkem elevil.  Alibaba näol on tegemist suurima Hiina ettevõttega USA börsil.

Alibaba peaks börsile tulema aasta teises pooles. Samas on viimasel ajal langustrendis mõnede suurte tehnoloogia-ettevõtete aktsiad. Näiteks Twitteri ja Amazoni omad. Analüütikud ja investorid hakkavad veidi kahtlema tehnoloogiasektoris üldiselt.

Alibaba turuväärtus on aga kasvamas, ulatudes isegi üle 200 miljardi dollari. Wall Street on näljane võtmaks sellest suurest kasvust osa.

Nüüd suured numbrid. Alibaba käest käis 2013. aastal läbi 1,5 triljonit jeeni ehk 248 miljardit dollarit. Neil on 231 miljonit aktiivset kasutajat - seda on rohkem kui Amazonil ja eBayl kokku. Alibabas töötab kokku 20884 täiskohaga töötajat, vähem kui eBays.

„Alibabast võib saada globaalne suurnimi. Arvasime, et Amazon suudab seda teha, kuid täna peame tõdema, et Amazon võib küll olla edukaim firma USAs, aga mitte maailmas tervikuna," ütles Recon Analyticsi analüütik ja looja Roger Entner.