Veel suve lõpus ministriportfelli kandnud Rannar Vassiljev jäi koalitsiooni poliitilise malemängu käigus oma positsioonist ilma ning kuna valimistel ei kogunud ta kuigi palju hääli, siis ei olnud tal Stenbocki majast lahkudes ees ootamas ka kohta riigikogus.

Sesteri otsus määrata Eesti Energia nõukokku teenekas sots tundub üsnagi kummaline arvestades koalitsioonipartnerite vahelisi jahedaid suhteid viimasel ajal.

Eesti Energia nõukogu liige ei teeni loomulikult kaugeltki samas suurusjärgus kui näiteks riigikogulane, kuid ka see igakuine 354 eurot ja 71 senti kulub raskel ajal ära.

Vassiljev oli aastatel 2011-2015 riigikogu liige, kus tegutses rahanduskomisjoni esimehe ja aseesimehena. Ta oli pärast tänavusi valimisi ka umbes pool aastat tervise- ja tööminister. Aastatel 2005-2010 oli Rannar Vassiljev Rakvere linnapea ja abilinnapea. Ta on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pikaaegne liige ja juhatuse liige. Vassiljev on olnud Tallinna Lennujaama nõukogu liige (2007-2011). Vassiljev on lõpetanud Tartu Ülikooli politoloogia eriala.

Eesti Energia nõukogusse kuuluvad esimees Erkki Raasuke ja liikmed Meelis Virkebau, Märt Vooglaid, Danel Tuusis, Ants Pauls, Väino Kaldoja, Veiko Tali ja Rannar Vassiljev.