Ajaleht Diario Las América (Miamis ilmuv hispaaniakeelne ajaleht) kirjutab, et Venezuela uudisteagentuuridel on käes dokumendid, mis viitavad María Gabriela Chávezi ülisuurele varandusele. Tal on pangakontod nii USAs kui ka maksuparadiis Andorral. Raha on kokku umbes 4,2 miljardit dollarit. Selline summa teeks temast koheselt rikkaima inimese riigis.

Mitte, et Venezuelas ei oleks miljardäre. Gustavo Cisneros on oma 3,6 miljardit teeninud telekommunikatsiooni valdkonnas. Joogiärimees Lorenzo Mendozal on vara 2,7 miljardi eest.

Üldiselt lokkab aga riigis vaesus, peamisi kaupu napib pidevalt ning inflatsioon on meeletu.

María Gabriela Chávez nimetab end isa kombel tõeliseks sotsialistiks ning ta on poliitikas üha aktiivsem. 35-aastane naine on pikki aastaid avalikkuse ees figureerinud ning mõned arvavad, et temast võiks tulevikus saada riigi president. Selles suunas ta väidetavalt liigub.

María Gabriela jaoks ei ole see esimene skandaal, mis on seotud rahaga. Eelmisel suvel sattus ta tähelepanu keskpunkti, kui oli seotud skeemiga, mille kaudu müüdi ülehinnatud riisi. Ettevõtmise kasum oli 15 miljonit dollarit. Aasta tagasi näitas üks telereporter pangaautomaadi tšekki, kus oli peal kontojääk. See oli 737 miljonit dollarit ning kuulus väidetavalt Maria Gabrielale. Toona kirjutas Chavezi-meelne veebileht, et telereporter oli kasutanud võltsitud tšekki.

María Gabriela Chávez on neid süüdistusi kommenteerinud oma Instagrami kontol, kuhu ta kirjutas, viidates oma isale, nii:

„Nad räägivad miljonitest, pärandusest, rikkusest...ja nad arvavad, et nad solvavad sellega meid. Nad on lihtsameelsed inimesed ja neil ei ole aimugi suurematest rikkustest, mida sa mulle andsid ja endast maha jätsid."

Lähiajal on ehk oodata suuremat selgust, kas vaese riigi üks esisotsialiste on ühtlasi ka riigi rikkaim inimene.