Ta teenis eelmisel aastal 38 miljonit dollarit ja oli üldarvestuses 10. kohal. Iroonia peitub selles, et enim teeniv naine ei ole naisena sündinud, kirjutab Celebrity Networth.

Martinel on olnud meeletu karjäär. Enne United Therapeuticsit oli ta Sirius Radio ja GeoStari kaasasutajaks. Ta on advokaat, ettevõtja, kirjanik, abikaasa ja lapsevanem.

Martine sünnijärgne nimi oli Martin Rothblatt. Juba 15-aastaselt hakkas ta tundma, et sooviks pigem olla naine. Kuid kõige selle lõpliku ellu viimiseni läks veel aastaid aega.

Martine haridustee oli eeskujulik ning karjääri algaastail huvitas teda eelkõige see, kuidas maailma satelliitide abil suhtlema panna. Toona, 1970ndatel, oli see väga kuum teema. Selles valdkonnas teenis ta oma esimesed miljonid. GeoStar tõi näiteks esimesena turule autode satelliidi abil jälgimise süsteemi.

1996. aastal lõi naine ettevõtte United Therapeutics. Põhjuseks oli tema tütre Jenesise raske ja eluohtlik haigus. Haigus ei võimaldanud vere liikumist kopsude suunas. Diagnoosi panemise ajal ei olnud turul ühtegi ravimit, mis oleks selle all kannatavaid inimesi aidanud. Suurem osa suri kahe aasta jooksul.

Ta lõi fondi, mis alustas uuringutega, kuid kolm esimest aastat olid tulemusteta.

Täna toodab United Therapeutics ravimeid, mida saab kasutada südame- ja kopsu-siirdamise alternatiivina. 2013. aastal oli ettevõtte käive 1,1 miljardit dollarit. 1999. aastal lõi ettevõte ravimi Orenitrim, mis sai 2013. aastal kohaliku ravimiameti loa tulla turule tablettide kujul. See kergitas ettevõtte aktsia hinna kohe kahekordseks.

Muutumine

Martine Rothblatil on abikaasa Bina, kes on tema kõrval olnud juba aastast 1979. Kui Martine teatas naisele, et soovib samuti naiseks saada, siis ütles Bina. „Armastan sinu hinge, mitte sinu välimust." Nii algaski Martine muutumisprotsess mehest naiseks. Hormoonravi, füsioteraapia, naiseks riietumine ning lõpuks ka soovahetusoperatsioon. Bina ja nende neli last olid Martine kõrval kogu selle aja, ehkki lapsi narriti koolis ning naabrid pöördusid nende vastu.

Bina ei pea end ei geiks ega heteroks, ta nimetab end „Martine-seksuaaliks". Lapsed kutsuvad Martinet isaks, aga lapselapsed „Grand Martineks".

Pärast operatsiooni ei ole ta ei hr., pr. ega prl., ta on pn (inglise keeles person). Ta oli soovahetuse ajal 40-aastane.

Täna on ta enim teeniv naisjuht USAs. Tema enda vara väärtuseks hinnatakse 200 miljonit dollarit.

Muide, tütar Jenesis Rothblatt on täna 30-aastane. Ta elab küll sama haigusega, kuid tänu Martine pingutustele saab ta elada täisväärtuslikku elu.