"Garage48 HUB on start-upi juhtidele ja tehnoloogiainimestele mõeldud avatud kontori või tööpind. Mujal maailmas on selline keskuse kontseptsioon väga levinud, sellepärast otsustasime ka Eestis proovida," rääkis projekti üks autor Martin Villig, vahendab aripaev.ee.

Ühtlasi saavad nad pakkuda Garage48 üritustel koos käivatele inimestele võimalust ka nädala sees koos tööasju ajada. Samuti kasutavad projekti autorid ise välismaal aktiivselt samasugust teenust. "See on hea mugav töökoht, kus on olemas internetiühendus ja kus on väga hea võimalus kohalike tehnoloogia valdkonna ettevõtjatega kontakti saada," selgitas Villig.

HUB on eelkõige mõeldud tehnoloogia, veebidisaini ning programmeerimise valdkonna start-up firmadele, kuid ukse taha ei jäeta ka teisi ettevõtjaid. "See on suunatud kas väikestele ettevõtetele, kellel pole veel mõtet oma kontorit teha, või neile, kes töötavad üksi kodus ja puudub sotsiaalne aspekt," rääkis Villig. Lisaks on meil hulk ettevõtjaid, kes käivad näiteks Tartust vahepeal Tallinnas ja vajavad osaliseks tööajaks pinda, lisas ta.

Tööd tehakse HUBis kas laua taga, diivanitel või kott-toolides istudes ning erinevatele korrustele mahub korraga töötama üle kolmekümne inimese. Teenuse hinnad varieeruvad vastavalt kasutamise tihedusele 10 eurost 90 euroni kuus. "Alustasime tegevust 1. detsembril, tänaseks on meil umbes 30 inimest esitanud erinevate pakettide tellimused ja neid tuleb vahelduva eduga juurde,“ lausus Villig. Projekti reklaamitakse peamiselt läbi sotsiaalmeedia kanalite.