?Eesti on kiireltareneva riigina Itaalia ettevõtetele huvipakkuv. Nii ulatuslik Itaalia ettevõtjate visiit siia on esmakordne,? lausus Itaalia Väliskaubandusinstituudi analüütik Jana Vaarik. Eestis koostöövõimalusi otsivad Itaalia ettevõtted esindavad erinevaid majandussektoreid nagu kinnisvara, ehitus, toiduainetööstus, mööblitootmine, infotehnoloogia, autotranspordi seadmed, energeetika, keskkonnakaitse, jäätmekäitlus, põllumajandusseadmed, tekstiilitööstus ja teised valdkonnad. Delegatsiooni kuulub ka mitmeid rahvusvahelise koostöö edendamise ja investeerimiskonsultatsioonide pakkumisega tegelevaid organisatsioone.

15. septembril kell 9.30-12.00 toimub Olümpia hotellis Eesti ja Itaalia ettevõtete seminar ?Eesti ja Itaalia majanduskoostöö areng?. Seminaril esinevad Itaalia asemajandusminister Adolfo Urso, Itaalia Suursaadik Ruggero Vozzi, Eesti välisminister Urmas Paet ja ettevõtluse arendamisega tegelevate Eesti ja Itaalia organisatsioonide esindajad. Pärast seminari toimvad kohtumised ettevõtjate vahel.

Eesti ettevõtted, kes on huvitatud koostöövõimalusest Itaalia ettevõtete ja investeerimisasutustega, on oodatud seminaril osalema. Seminaril osalemine on tasuta.