Kuigi mullu paberituru müük kokkuvõttes langes, vähenes püsivhindades mõõdetav tootmismaht poole vähem. Suurimaks ekspordituruks tõusis puidutselluloosi ekspordi kasvu tõttu Hollandi asemel Itaalia. teatas majandusministeerium. Pinnakatteta jõupaberi ja papi eksport kahanes aastaga kaks protsent ning peamiseks sihtturuks oli endiselt Egiptus.

2013. aastal paistis paberitööstus silma kõige aeglasema palgakasvuga tööstussektorina. Kuigi haru keskmine brutokuupalk jäi mõne protsendipunkti võrra kõrgemaks Eesti keskmisest, on vahe viimastel aastatel stabiilselt vähenenud.

Investeeringud põhivarasse suurenesid paberitööstuses enam kui kolm korda. See toimus peamiselt masinate ja seadmete arvelt.

2014. aasta kevadel Eesti Konjunktuuriinstituudi poolt küsitletud paberi­tööstuse ettevõtted olid tuleviku suhtes tunduvalt positiivsemalt meelestatud kui aasta varem. Tootmisvõimsuste rakendatuse tase oli tõusnud 83 protsendini, mis oli enam kui kümme protsendipunkti kõrgem pikaajalisest keskmisest. Seejuures ootasid pooled küsitletud ettevõtted lähiajal tootmismahtude kasvu.