Kummagi firma omanikele hakkab kuuluma pool loodavast firmast, tetasid firmad BNS-ile.

Uus ettevõte alustab tegevust septembri alguses.

Itera Süsteemide nõukogu esimehe Tõnis Sildmäe sõnul on tegemist suhteliselt sarnaste tegevusprofiilidega firmade liitumisega.

“BCS Itera soovib kahe aastaga tõusta integreeritud IT- ja ärilahenduste teenustepakkujate turuliidriks,” ütles Sildmäe.

BCS Ärilahendused juhatuse esimees Erko Tamuri hinnangul kasvab ühinemisest tekkiva sünergia läbi klientidele suunatud teenuste arv ja kvaliteet. “Loodaval ühisfirmal on varuks piisavalt kogemusi nii suurte süsteemide haldamisel kui arvukalt asjatundlikke spetsialiste,” rääkis Tamuri.

Ühinenud firmas BCS Itera hakkab tööle 40 spetsialisti. Ettevõte kavandab lähiaastatel töötajate arvu olulist suurendamist.

BCS Itera tegevjuhiks saab Sildmäe.

Baltic Computer Systemsi tütarfirma BCS Ärilahenduste põhitegevus on infotehnoloogia rakenduste ja tarkvara müük. Itera Süsteemid pakub infotehnoloogiakommunikatsiooni vahendite ja virtuaalse keskkonna võimalustel baseeruvaid tarkvaralahendusi.

Itera Süsteemide omanikeks on investeerimisfond NEV ja investeerimispanga Lõhmus, Haavel ja Viisemann vahendatud investorid.