"Globaalset äri pole olemas. Igal ärimehel on rahvus. Mina ei usu sellisesse terminisse nagu maailmakodanik. Ma ei ole ühtegi sellist näinud," rõhutas Männik ja lisas, et mujal maailmas peetakse eestlasi ausateks ja töökateks, vahendas aripaev.ee.

"Kui te olete Eesti ärimehed, olete edukamad kui siis, kui tahate ainult raha teha.
Eesti maine on väljaspool Eestit parem kui Eestis. Eestlased on ausad, töökad, oskavad raskustest välja tulla," selgitas Männik.

Männiku sõnul on temal ja praegusaja noortel üks ühine joon - nad pole nõukogude aega näinud. "Nõukogude süsteem rikkus ära inimeste enesekindluse ja eneseusu," selgitas Männik. Kui ta tuli Eestisse telekomiettevõtet juhtima, ütlesid kohalikud, et äri ja ettevõtte muutmiseks kulub kaks-kolm inimpõlve. Eestlased ei uskunud endasse.

Männikul võttis ettevõtte ja suhtumise muutmine aega 5-6 aastat, Eesti Telekomi aktsiad märgiti Londoni börsil 15-kordselt üle, rääkis ta uhkusevarjundiga hääles.

Kui Ardo Hansson Eesti Panga juhiks kandideeris, oli Männik hirmul ja küsis Hanssonilt, miks ta tahab keskpanga presidendiks saada. Rahvusvahelise mehena saab ju Hansson praegu 2-3 korda rohkem palka, kui Eesti Pank iial suudab talle pakkuda.

Hansson märkis, et saab palgas Eesti Panga nõukoguga kindlasti kokkuleppele. Männik järeldas sellest, et raha pole Hanssonile kõige tähtsam. "Hansson ütles, et ta tahab osaleda Euroopa rahanduspoliitika kujundamises," rääkis Männik, "ta ütles, et ma tahan, et minu lapsed kasvavad Eestis üles. Tal on kaksikud, 4-aastased."

Ärikatel on noorteorganisatsioon, mis aitab oma koolituste ja muude vahenditega saada paremaid tulemusi investeerimise ja ettevõtlusega alustamiseks.