Kuna Saaremaa Laevakompanii avab netikeskkonnas broneerimise täpselt kuu aega varem, hõivati juba öösel paremad kellaajad, kirjutab Eesti Päevaleht.

Sama lugu on ka Hiiumaa-reisidega. Kui kolmapäva pärastlõunal sai jaanilaupäevaks Saaremaale sõiduks veel õhtuseid pileteid broneerida, siis Heltermaale saanuks pileti broneerida vaid õhtul kella üheksasele praamile.

Saaremaa Laevakompanii teenindusjuht Anu Hiiuväin märkis, et sel aastal on tung pühadeks saartele pääseda suurem kui kunagi varem. 22. mai hommikul tekkis telefonikeskuse töös ülekoormuse tõttu tõrkeid.

Oma osa mängib ka see, et maakaitsepäeva ja võidupüha tähistatakse tänavu Saaremaal mereparaadiga. “Suurel hulgal on vaja sõidutada inimesi, kes on paraadiga seotud, ja ka neid, kes tulevad paraadi vaatama,” selgitas Hiiuväin.

Sajaprotsendiliselt ei broneerita täis ühtegi praami. “Igale reisile jääb piisavalt vabu kohti üldjärjekorras teenindamiseks,” märkis teenindusjuht. “Hommikul vara ja õhtul tõstame broneeringute limiiti, et voogu hajutada, täiendavalt sõidab pühade ajal kolmas laev, kuhu ei saagi pileteid broneerida ja mis teenindab põhiliselt üldjärjekorda.”

Saaremaa Laevakompanii korraldab pühade ajal lisareise, praegu on lisatud kaks reisi ööks vastu 23. juunit — kell 1 ja 2.