Sotsiaalmaksu laekus jaanuaris 171,9 miljonit eurot, mis on 8,9 protsenti eelarves kavandatust. Võrreldes eelmise aasta jaanuariga kasvas laekumine 5,5 protsenti. Vaatamata sellele, et ka 2012. aasta jaanuari laekumised olid tavapäraselt mõjutatud aasta lõpus makstavatest lisatasudest, jäi väljamaksete kasv väiksemaks kui 2011. aasta jaanuaris, teatas Rahandusministeerium.

Füüsilise isiku tulumaksu laekus jaanuaris 31,8 miljonit eurot, mis on 12,6 protsenti eelarves kavandatust. Võrreldes eelmise aasta jaanuariga kasvas laekumine 4,9 protsenti. Kohalikele omavalitsustele laekus jaanuaris füüsilise isiku tulumaksu 58,2 miljonit eurot, mis on 5,1 protsenti enam kui eelmise aasta samal perioodil.

Juriidilise isiku tulumaksu laekus jaanuaris 23,7 miljonit eurot, eelarves planeeritust on täidetud 10,7 protsenti. Võrreldes eelmise aasta jaanuariga kasvas laekumine 45,6 protsenti ning kiire kasv oli peamiselt seotud Riigimetsa Majandamise Keskuse väljamakstud dividendidega. Erisoodustustelt laekus jaanuaris tulumaksu 3 miljonit eurot ning jaotatud kasumilt 18,5 miljonit eurot.

Käibemaksu laekus jaanuaris 140,9 miljonit eurot ja eelarves kavandatust on täidetud 9,8 protsenti. Võrreldes eelmise aasta jaanuariga kogunes käibemaksu 16,3 protsenti rohkem, mis ületab tuntavalt ootusi. Aastases võrdluses on käivete kasv endiselt kiireim ehitussektoris ning mootorsõidukite müügis.

Aktsiise laekus jaanuaris 74 miljonit eurot, mis on 9,5 protsenti eelarves planeeritust. Võrreldes eelmise aasta jaanuariga laekus aktsiise 7 protsenti vähem.

Alkoholiaktsiisi laekus jaanuaris 19,6 miljonit eurot ning eelarvest on täidetud 10,2 protsenti. Võrreldes eelmise aasta jaanuariga kasvas laekumine 14,5 protsenti, see on seotud 2011. aasta viimaste kuude kange alkoholi deklareerimise tugeva kasvu jätkumisega detsembris.

Tubakaaktsiisi laekus jaanuaris 20,9 miljonit eurot ning eelarves planeeritust on laekunud 12,4 protsenti. Võrreldes eelmise aasta jaanuariga vähenes laekumine 20,3 protsenti, mis oli tingitud tubakatoodete väiksemast aktsiisitõusu eelsest varumisest võrreldes 2011. aasta algusega.

Kütuseaktsiisi laekus jaanuaris 30,4 miljonit eurot ning eelarvest on täidetud 7,9 protsenti. Võrreldes eelmise aasta jaanuariga vähenes laekumine 7,5 protsenti. Võrdlemisi madalat laekumist põhjustasid nii soojad ilmastikutingimused kui ka kütuse jätkuv hinnatõus.

Ettemaksukonto muutus vähendas jaanuaris laekunud maksusummasid 22,3 miljoni euro võrra 425 miljoni euroni. Ettemaksukonto negatiivne muutus viitab, et jaanuaris tehti uusi ettemakseid vähem kui varasemaid ettemakseid ära kasutati.