Karilaiu hinnangul näitab PKC sulgemine seda, et valitsusel puudub regionaalpoliitika ja pole mõistetav, miks ei taha valitsus raskustes piirkondi maksuerisuste kaudu järele aidata. "Reformierakondlasest rahandusministri jäikus on otsene süüdlane PKC Haapsalu tehase sulgemisel," ütles Karilaid.

Selle peale aktiviseerus Jürgen Ligi sotsiaalmeedias ja vastas Karilaiule, et too üritab inimeste õnnetuse pealt poliitilist tuntust koguda. "PKC ütleb, et ta kliendid on koondunud ja vajavad suuremaid partiisid, ning üle ei jää muud, kui kolida tehas kokku Keila omaga, kus neil on ka insenerikeskus. Ühel Haapsalu mehel on aga pidu, sest tema leidis sellega töö - riigikogus, ilmselt eluaegse, kuna taipas teha tehase ümberkorralduses süüdlaseks rahandusministri," kommenteeris Ligi.

Minister lisas, et Karilaiu valija nähtavasti usub, et riik korraldab juhtmetootmist. "Reaalsuses suunab riik kodaniku kohta raha Harjust minema ning mujalt saab makse üsna vähe tagasi. Maksud ei ole meil too probleem. Ühtlase arengu saab tuua vaid tuumapomm või kommunism, ülejäänud juhtudel riik punnitab, aga inimesed teevad valikud."

Ligi põhjendas veel, et Eesti erinevate piirkondade maksupanus on tagasihoidlik, teiselt poolt aga järgneks tema hinnangul väikeses riigis erandite jagamisele terve müriaad manipulatsioone ja firmade ümberregistreerimisi.

"Ukraina Ülemraadas võib sellisel viisil väidelda, kus rahandusminister räuskleb ja ülejäänud vehklevad rusikatega," vastas Karilaid ja kutsus Ligi väitlusele Haapsalu volikogu saali, mida hindaks Eesti Väitlusselts ja mis oleks interneti vahendusel avalikult jälgitav.

Ligi siiski keeldus. "Sa ei kvalifitseeru mu kalendrisse ei ettevalmistuse ega moraali poolest ning tühjusega ma ei debateeri. Aga kuivõrd nii hirmsasti poliitikuks saada tahad, mida näitab ka see lihtsameelne katse, olgu hoiatatud, et sinusugustel on ülikeeruline mingitki respekti ja koostööd saavutada."