"Kodulaenu intressi tulumaksusoodustuse kaotamine mõjutab kindlasti Eesti kinnisvaraturgu ning seda negatiivses suunas. Arvan, et eelkõige mõjutab see just neid inimesi, kes juba tänaseks kodulaenu on võtnud ning nende õiguspärane ootus on, et riik võimaldab tulumaksu soodustust laenuintressidelt," kommenteeris Laugus arileht.ee-le.

"Kui soodustus plaanitakse kaotada, siis minu arvates saab seda teha vaid nende laenude osas, mis pärast seadusemuudatuse jõustumist võetakse."

Soodustuste kärpimine piirab Lauguse sõnul üleüldist tarbimist. "Raha, mille kevadeti riik tagastas, jääb inimestel saamata. Seega paljud ostud, reisid, remondid jms jäävad tegemata. Peaksime hetke majandusolukorras tarbimist soodustama, mitte piirama," nentis ta.

"Me oleme põhjamaine rahvas. Korraliku, elamiskõlbliku ja turvalise, heitlikele ilmaoludele vastava oma kodu olemasolu on üks olulisemaid sotsiaalseid vajadusi. Eestlane tahab omada kodu, mitte seda üürida. Oma kodu olemasolu hoiab head inimesed riigis, sest kodulaenu antakse vaid neile, kellel stabiilne töökoht ja sissetulek olemas. Miks seda võimalust piirata."

Riik kavatseb kaotada seni eluasemelaenu intressidele kehtinud tulumaksusoodustuse. Rahandusminister Jürgen Ligi on öelnud, et esmalt lõpetatakse uutele laenudele soodustuse pakkumine ning seejärel kärbitaks järk-järgult olemasolevate laenude soodustust.