Japan Post Holdingsi aktsia tõusis IPO hinnaga võrreldes 26%. Japan Post Bank ehk postipanga aktsia tõusis 15% ja Japan Post Insurance’i ehk kindlustusfirma aktsia kerkis 56%

Kokku tõid kolme ettevõtte aktsiamüügid valitsusele sisse 1,4 triljonit jeeni ehk 12 miljardit dollarit.

See on maailma suurim avalik aktsiapakkumine alates 2014. aasta Alibaba Group Holdingu 25 miljardi dollarilist müüki. Tegemist on Jaapani ajaloo suuruselt kolmanda erastamistehinguga. Suuremad olid telekomi Nippon Telegraph ja Telephone ehk NTT müük 1987. aastal ja NTT DoCoMo 2,1 triljoni jeenine müük 1998. aastal.

Japan Posti eduka börsile tuleku taga on väikeinvestorid, keda meelitas suhteliselt kõrge dividenditootlus. Selle ettevõtte bränd on väga tuntud.

„Käes on ajalooline hetk. Me oleme kasvanud valitsusasutusest ettevõtteks. Tagasiteed ei ole,“ ütles Japan Post Holdingsi president Taizo Nishimuro. „Me töötame ettevõtte väärtuse suurendamise nimel.“

See on ka hea uudis Jaapani peaministrile Shinzo Abele, kes püüab meelitada jaapanlasi viima säästetud raha börsile. Abe loodab, et see annab Jaapani majandusele hoogu juurde.