Läti jäätisetootja ost aitab Balbiinol siseneda Leedu turule. Eesti jäätisetootja Balbiino ostis Läti jäätisevalmistaja Margota. Tehinguga muutub Balbiino Läti suuruselt teiseks jäätisetootjaks ja -müüjaks. Seni on Balbiino turuosa Lätis kümme protsenti, ent tehinguga loodab firma turuosa Läti jäätiseturul kasvatada viiendikuni.

“Balbiinol oli laienemiseks vaja liikuda Eestist väljapoole ning kohaliku tootmise ja kaubamärgi omandamine on selleks parim võimalus,” ütles Balbiino juht Riho Niils. “Läti turg on meile tänu senisele tegevusele tuttav ning ajalooliselt huvipakkuv. Positiivne kogemus Lätis aitab tulevikus soovi korral siseneda ka Leedu turule.”

“Margota on Lätis väga tuntud ning tunnustatud kaubamärk ja toiduainetööstus. Margota jäätiseid teavad Lätis kõik,” sõnas Balbiino turundusjuht, Margota uus juhataja Teet Anier.

Margota on 12 aastat tegutsenud jäätise tootja ning jäätise ja külmutatud toiduainete turustajana. Lisaks tootmisele tegeleb Margota ka teiste külmutatud toiduainete: kala- ning makratoodete, friikartulite ning juurviljade müügiga. Margotas töötab püsivalt 80 inimesest, hooajal kuni 100.

“Balbiinol valmib kevadel Baltimaade suurim külmlogistikakeskus, tänu millele suudame tagada järjest parema klienditeeninduse nii Eestis, Lätis kui ka teistel eksportturgudel Leedus, Soomes ja Saksamaal,” lisas Anier.

Balbiino on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, millel on Eesti jäätiseturul turuosa 40%. Balbiino eelmise aasta käive oli 335 miljonit krooni.