2017. aasta septembris oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 552,4 miljonit eurot.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu oli 2016. aasta septembriga võrreldes 8% suurem. Müügitulu kasvas enamikul tegevusaladel. Vaid muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus ülekaalus on tööstuskaubad, oli müügitulu eelmise aasta septembri omast väiksem. Enim suurenes müügitulu posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes, kus müük kasvas aastaga 28%. Keskmisest enam suurenes müügitulu ka tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes, kus müük kasvas 13% ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes, kus müük suurenes 10%.

Toidukaupade kaupluste müügitulu vähenes eelmise aasta septembriga võrreldes 1%. Mootorikütuse jaemüügi ettevõtete müügitulu kahanes eelmise aasta sama kuuga võrreldes 9%. Nende ettevõtete müügitulu vähenemisele avaldas osaliselt mõju mootorikütuse jätkuv hinnatõus.

Võrreldes augustiga oli jaekaubandusettevõtete müügitulu septembris 6% väiksem. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal aga suurenes müük eelmise kuuga võrreldes 1%. 2017. aasta üheksa kuuga kasvas jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2%.