Kalev jahtklubi ülem Indrek Ilves ütles, et Pirita TOPiga käisid läbirääkimised mitu aastat ja eelmisel nädalal sai leping allkirjad, teatas Pirita linnaosa valitsus.

„Meie areng oli natukene pärsitud ja sadam hakkas väikseks jääma,“ põhjendas Ilves. Kui varem oli sadamakohti 110, millest osa on külaliskohad, siis ostuga saadi juba juurde 22 kohta.

Tulevikus on plaan seda numbrit veelgi suurendada. „Perspektiivis soovime kaikohtade arvu uues sadamaosas tõsta 70ni ehk kokku saaks sadamas olema 180 kohta,“ rääkis jahtklubi ülem.

Plaanide kohaselt saab sadam ka angaari paatide talvehoiuks ja Pirita TOPi juures olevat tenniseplatsi ala saab edaspidi kasutada rahvusvaheliste ürituste võistluskeskusena.

Lisaks tahab jahtklubi end Pirita elanikele ja külalistele rohkem avada. Selleks on juba maha võetud vanad aiad ja soov on anda külastajate kasutusse enam ruume klubihoones, kus asub restoran.

Kevadel süvendas jahtklubi jõge, mida sellises ulatuses pole pärast olümpiamänge tehtud. Süvendamise maksumus oli 220 000 eurot, millest jahtklubi omaosalus oli 80000 ja EAS andis väikesadamate arendamise meetme kaudu ülejäänu. Tallinna linn eraldas reservfondist jahtklubile 20000 eurot omaosaluse maksmiseks.

Kalev Jahtklubi on Eesti suurim jahtklubi. Klubil on ligi 630 liiget.