Tuginedes 15 riigi andmetele keskenduti uuringus aktsiaturgude investorite otsustele olukorras, kus nende tähelepanu on mingite sündmuste tõttu häiritud. Uurimuses on valitud niisuguseks sündmuseks FIFA maailmakarikavõistlused jalgpallis.

Uuringu kaasautor on David-Jan Jansen Hollandi keskpangast. Uuring ei väljenda antud institutsioonide seisukohti.

Juba varasematest uuringutest on selgunud, et investoritel on piiratud võime jälgida finantsturgudel toimuvat. Seetõttu keskenduvad väikeinvestoritest ostjad tähelepanu haaravatele aktsiatele, mis on mingil põhjustel uudistes või mille hinnaliikumised on ekstreemsed.

Kuna uudised on sageli raskesti lahti mõtestatavad, jõuab nende mõju aktsiahindadesse viivitusega. Kui rohkem kui üks ettevõte avaldab majandustulemuste üllatuse, on investorite reaktsioon tähelepanu hajuvuse tõttu uudistele aeglasem kui ühe ettevõtte tulemusteüllatuse korral.

Samuti on investoritel (ja maakleritel) raskusi reedeti uudistele reageerimisega, kuna mõtted on juba nädalavahetusel. Sensatsioonilised uudised võivad kaasa tuua kauplemisakiivsuse, likviidsuse ja volatiilsuse (hinnakõikuvuse) vähenemise.

Kahtlemata mõjutavad ka spordisündmused investorite tähelepanuvõimet börsidel toimuvale ja kauplemisele ning ei tee seda mitte positiivselt.

NCAA korvpallimatšidel kahanes investorite reaktsiooni tõttu ettevõtete tulemustele reageerimine ja selle mõju aktsiahindadele. Jalgpalli MMi matšide ajal kukkus kauplemisaktsiivsus kuni 48 protsenti. Küll aga valmistusid kauplejad matšideks andes enne spordisündmust rohkem tehingukorraldusi. Samuti on avastatud, et kui teles kantakse üle olulisi spordisündmusi, kipuvad Rootsis mehed rohkem haiguse tõttu töölt koju jääma.

Teisteks investorite tähelepanu tõsiselt segavateks sündmusteks on uuringute kohaselt Taiwani loteriis suurte jackpottide kogunemine ja ka siis kui google'i otsingutes kasvab spordi otsingute intensiivsus.

Antud uuringus vaadati vaid jalgpallimatši ajal kauplemiseks avatud olnud MMil kohtunud meeskondade maade börside hinnarekatsioone FIFA maailmameistrivõistlustel 2010. ja 2014. aastal. Vaadati 15 maa börse 36 mängus. Selleks jälgiti Bloombergi andmetest maade põhiindeksitesse kuulvuate 590 aktsia minutilt minutisse liikumist matši ajal. Kokku tekkis vaatluse tulemusel 1,2 miljonit andmepunkti.

Antud uuringu tulemusel leiti, et aktsiate liikumine sama maa börsidel muutus sarnasemaks ning mängumaade börside sarnane liikumine kogu maailma börsidega vähenes.

Kui investorid on haaratud muu tegevusega nagu jalgpalli vaatamisega, ei tule börsil kauplemise ega seal toimuva jälgimisest midagi head välja. Börsidel vähendab tehinguaktiivsus, likviidsus kahaneb, mistõttu võiks MMi jalgpallimatšide ajaks börsidel kauplemise peatada, ütles Ehrmann naljatades, lubades selle aasta jalgpalli suursündmuse puhul vaadata veel põhjalikumalt seoseid spordi ja börside vahel.