Käesoleva aasta 3. mai hommikul tühistas Cimber Sterling kõik lennud ning kuulutas välja pankroti.

Lennufirma oli asutatud 1. augustil 1950. aastal Infolf Nielseni poolt. Aastal 1998 ostis Scandinavian Airlines System (SAS) 26 protsenti Cimber Airist. 2003. aastal müüs osaluse aga tagasi Cimber Air Holdingule.

3. detsebril 2008. aastal ostis Cimber Air osaliselt lennufirma Sterling Airlinesi, mis oli pankrotistunud 29. oktoobirl 2008. aastal.

7. jaanuaril 2009. aastal loodi ostu põhjal uus lennufirma, mille nimeks sai Cimber Sterling.

Palmér asus lennufirma etteotsa 2011. aastal, kui lennufirmat olid tabanud juba raskused ning ettevõtte omanike ringi kaasati 70,8 protsendi ulatuses Ukraina miljardär Ihor Kolomoyskyi.

Aastatel 1993–2007 juhtis Palmér Rootsi lennufirmat Skyways, mis pankrotistus selle aasta 22. mail.

Lennundusspetsialist Erki Urva ütles Delfile, et Jan Palméri juhitud ettevõtted on lennunduses tuntud ettevõtted. "Siin on juba mainitud, et need on lennundusmaastikult juba kadunud, aga miks need ettevõtted kadusid, ei ole nii mustvalgelt kirjeldatav."

Urva sõnul üritasid idapoolsed investorid Cimber Sterlingis sarnaselt Estonian Airiga juurutada agressiivsemat strateegiat, kuid lõpetasid lõpuks ettevõtte rahastamise.

"Skyways on Skandinaavia lennunuduses olnud väga pikka aega ja väga tõsiselt võetav kohalik tegija, nii et ma selle kohapealt küll mingeid paralleele ei tooks," ütles Urva.