Summa kasvas sedavõrd suureks, sest eelmise nädala 900 miljoni dollari suurust jackpoti ei võitnud keegi.

On selge, et olgu võitjaid üks või mitu, on summa meeletu. Kuid kui palju inimene tegelikult raha kätte saab. Maksusüsteem on USAs teadagi väga eriilmeline.

Finantsnõustajad soovitavad tavaliselt inimesel välja võtta kogu summa korraga, mitte eraldi maksetena. Kui sa nii teed, siis annad sa kohe ära 40% summast. Alles jääb 900 miljonit dollarit.

Siis pead sa toetama Onu Sami ehk Ameerika Ühendriikide riigikassat. Maksuamet soovib võitjalt ära võtta 39,8% summast. Alguses kohe 25% ehk 225 miljonit. Siis, 2017. aasta aprillis, veel 131,4 miljonit dollarit. Kokku saab föderaalvalitsus 386,4 miljonit sinu võidust. Kokku jääb nüüd inimesele 513,6 miljonit dollarit.

Edasine sõltub õnnest. Mängu tulevad osariigi maksud ning loteriivõidult võetav maks, mida samuti kehtestavad osariigid. Californias ei maksustata lotovõite. Eraisiku tulumaks on aga 13%. Pensylvanias ei maksustata samuti lotovõite. Osariigi tulumaksu ei eksisteeri Floridas, Nevadas, Washingtonis, Alaskal, South Dakotas, Texases, Wyomingis, New Hampshire'is ja Tennessees. Kui inimene on õnnelik ja elab neis osariikides, siis on tema matemaatika läbi. Tema pangaarvele jääbki 513,6 miljonit dollarit.

Kui sul aga ei ole õnne ja elad neis osariikides, mis sind täiendavalt maksustavad, võid sa lisaks ära anda veel 10-13% tuludest. Näiteks New Yorgis peab võitja maksma 8,8% osariigile ja 3,9% linnale. Kätte jääb õnnelikule võitjale lõpuks 448,4 miljonit dollarit.