Ettevõtte nõukogu algatas koheselt uue juhi otsingu.

„David Nuutinen oli Cloetta edukas ja hinnatud liider 13 aasta jooksul ettevõttes olles, kaasa arvatud viimasel aastal juhatuse esimehena,“ ütles ettevõtte nõukogu esimees Lilian Fossum Biner. „Seetõttu on mul väga kahju, et ta otsustas Cloettast lahkuda.“

Ettevõtte ajutiseks juhiks saab Danki Maras.

1862. aastal loodud magusatootja on juhtival kohal Põhjamaades, Hollandis ja Itaalias. Cloetta kaubamärkideks on Läkerol, Cloetta, Jenkki, Kexchoklad, Malaco, Sportlife, Saila, Red Band ja Sperlari.

Rootsi 50 suurest ettevõttest on tänavu vahetanud välja juhatuse esimehe 7 ettevõtet. Mullu kaotas töö 12 tippjuhti, mis oli suurim number alates 2007. aastast, kuid võimalik et ka pikema aja rekord, sest Bloomberg ei teinud varem selle kohta statistikat.

„Juba aastaid on trend, et juhatuse esimeeste sisseelamisaeg jääb aina lühemaks,“ ütles Rootsi aktsionäride liidust Lars Milberg Bloombergile. „Ollakse vähem kannatlikud ja investorid tahavad kiiresti tulemusi näha.“

16. augustil teatas Handelsbanken ootamatult tegevjuhi Frank Vang-Jenseni vallandamisest Panga nõukogu juht Paer Boman ütles, et 48-aastasele mehele oli see töö liiga raske ja liiga suur. Vang-Jensen sai kuldete käeraudade tõttu 19 miljoni Rootsi kroonise (2,3 miljoni dollarilise) lahkumishüvitise.

Ka Swedbanki juhatuse esimees Michael Wolf kaotas töö seoses siseinfo põhjal tehingutega. Ta sai lahkumishüvitiseks 75% 1,5 miljoni dollarilisest aastapalgast.