Ta ütles, et Standard & Poor's oli liiga aeglane USA riigireotingu kärpimisega, vahendab Reuters.

"Mõte, et USA reitingut alandati ja Suurbritannia oma mitte, on hullumeelsus. On palju riike, mille reitingut tuleks alandada nagu seda tehti USA-ga: Belgia, Hispaania, paljud riigid Euroopas," ütles Rogers.

Rogers on pikal positsioonil põllumajanduses, kullas ning teistes toormetes ning lühikesel positsioonil investeeringutes arenevate turgude varadesse, valitsuste võlakirjadesse ning USA finantsinstitutsioonidesse.

Rogers ennustas, et lääne valitsused teevad uue rahapoliitika hõlbustamise ringi, et elustada surma äärel olevaid majandusi, sellal kui poliitikud ei ole valmis silmitsi seisma pankrotiga.

"Nad üritavad seda varjata. Nad kutsuvad seda keeksiks või jumal teab milleks. See põhjustab suure ralli toormetes, sest üha enam inimesi mõistab, et nad prindvad raha, et nad alandavad valuuta väärtust," sõnas Rogers.

Tema sõnul peavad Euroopa poliitikud ja bürokraadid reaalsusega silmitsi seisma ning laskma nõrgemad euroala liikmed pankrotti ning halbu laene teinud inimestel raha kaotada.

"Idee rohkem raha printimisest ning väärtusetute võlakirjade ostmisest selmet lasta inimestel pankrotti minna on naeruväärne," sõnas investor.

Ta ütles, et Ameerikas on osariigid ja linnad palju kordi pankrotistunud. See ei teinud lõppu ei Ameerika Ühendriikidele ega USA dollarile, kuigi põhjustas kohutavat valu.