„Kohtusin Andrusega eelmisel nädalal ja kõik, kes Andrust tunnevad, teavad, et teda on ebaõiglaselt koheldud ning see on ka teema, millest ta räägib,“ lausus Helenius.

Tema sõnul on kogu see juhtum peaaegu täiesti ebausutav. „Iialgi ei usu ma seda Andrusest ja iialgi poleks uskunud seda kellest tahes – palgamõrvari palkamine ja sel moel probleemide lahendamine on pigem nagu Venemaa 1990ndatel, mitte aga Eesti tänapäev.“

Joakim Helenius on üks tuntumaid Eestis ja lähiriikides tegutsev investeerimispankureid, kelle esimene suurem töö Eestis oli 1990ndate esimeses pooles omaaegse Hansapanga läbi aktsiaemissiooni korraldamise rahvusvaheliseks muutmine. Ta on ka sageli võtnud sõna Eesti ärimaailma eetilise poole kohta.

Harju maakohus võttis eile riigiprokuröri taotlusel vahi alla 44-aastase Andrus Suklese, keda kahtlustatakse oma endise äripartneri Tullio Libliku palgamõrva tellimises. Endised äripartnerid on juba pikka aega tülis, Sukles on nõudnud Liblikult 14 miljoni kroonist võlga ning Liblik kaebas Suklese kohtusse moraalse kahju eest ning pidi hüvitiseks saama 10 000 krooni.