Facebooki sünnilooga on paljud kursis. Harvardi noorte-seltskond lõi keskkonna, kus sai kaasüliõpilasi hinnata. Nimeks sai sellele Facemash. Joe Green oli ka üks mees sellest pundist. Ülikooli juhtkonnale selle lehekülje kontseptsioon ei meeldinud ning selle loojaid ähvardas lausa Harvardist väljaheitmine.

Mark Zuckerberg ja sõbrad lõid nüüd lehekülje thefacebook.com ja võtsid plaaniks maailma vallutada. Ninamees Zuckerberg plaanis ülikoolist ära minna ja kolida Californiasse. Ta kutsus kaasa ka Green'i. Mees võttis mõtlemisaja. Isa soovitusel ning oma unistusi silmas pidades otsustas ta projektist loobuda ning jätkata tegevust poliitilistes sfäärides. Green oli osaline mitmetes Harvardi ülikooli klubides ja organites. Zuckerberg pakkus talle kena osalust ja kõrget ametikohta, kuid Joe Green'i otsus oli tehtud.

Täna teame, et Facebook on väärt 153 miljardit dollarit ja Zuckerbergil endal on varandust 30 miljardi dollari eest. Green loobus hinnanguliselt umbes 400 miljonist dollarist. Nii mõnigi ei saaks kunagi enam öösel magada ja nutaks viimase vedeliku oma kehast välja. Joe Green aga on pealtnäha rahul, ta on ajanud asja, mis talle kõige enam korda läheb.

Green jäi Harvardisse, lõpetas selle ning liitus seejärel John Kerry presidendiralli meeskonnaga. Siis lõi ta oma veebikeskkonna Essembly. Ta kolis siiski Californiasse ja tegi koostööd samuti kunagise Facebooki siseringi mehe Sean Parkeriga. Nad lõid sotsiaalmeediakeskkonna Causes. Seal toodi inimesteni erinevad heategevusvõimalused ning tutvustati poliitilisi küsimusi. Causes sai väga populaarseks, seda just Facebookis. Tänaseks on selle kaudu kokku kogutud üle 50 miljoni dollari ja seda külastab igal kuul 6,5 miljonit inimest.

Green on loonud pärast seda veel mitmeid veebilehti ja osalenud erinevates algatustes. Nende kõigi ühine joon on sotsiaalmeedia kasutamine poliitilise aktiivsuse tekitamiseks ning tõstmiseks. 2009. aastal lõi ta NationBuilderi, mis võimaldas poliitikutel ja rohujuuretasandil tegutsevatel poliitilistel organisatsioonidel luua oma veebilehekülgi. Siis asus ta vedama konsortsiumit, mille liikmed on edukad ettevõtjad peamiselt Silicon Vallyi't. Selle eesmärk on tegeleda Washingtoni-suunalise lobitööga. Teemadeks on nii immigratsioon, haridus, tehnoloogiline innovatsioon kui ka kõik see, mis nende teemade vahele jääb.

Niisiis loobus Green osalemast ühes ajaloo edukamas äris, kuid on tegelenud sellega, millega ta kogu elu on soovinud tegeleda. Kui mõni kiruks ennast elu lõpuni, siis Joe Green tundub olevat rahul.