Toiduainetööstuste liidu juhataja vahendas Delfile kategooriate võitjad:
Eesti parim pagaritoode 2009 - 100-protsendine täistera mitmeviljasai Ela AS-ilt Leibur;
Eesti parim kondiitritoode 2009 - pralineekompvek pistaatsiapähkliga Kalev Praliné AS-ilt Kalev Chocolate Factory;
Eesti parim lihatoode 2009 - jogurtimaitseline kanašašlõkk AS-ilt Tallegg;
Eesti parim kaste 2009 - maitseõlideseeria AS-ilt Werol Tehased, kuhu kuuluvad tilliga õli, sidruniga õli ja rosmariini-küüslaugu õli.

Eesti parimaks piimatooteks kuulutati jogurti shake'ide sari Jänks AS-ilt Maag Piimatööstus, kuhu kuuluvad pirni-, vaarika-, vanilli- ja mustikamaitseline jook.

Eesti parimaks valmistoiduks kuulutati seeria AS-ilt Meleco, kuhu kuuluvad kotletid kartulipüree ja punase kastmega; lihapallid ahjukartulite ja seenekastmega; kala kartulipüree ja tillikastmega ning kana riisi ja juustukastmega.

Komisjoni esimehe, Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudi direktori Raivo Voki sõnul on Eesti tootjad taas hakanud hindama kodumaisust. "Märkimist väärib veel, et toiduainetööstus on liikumas tervislikkuse ja lihtsuse poole, mida selgelt näitavad ka tänavused võitjad."

Kõige suurema hüppe tootearenduses on viimastel aastatel Voki sõnul teinud jäätised ja kanatooted. "Hea meel on näha, et välismaise toodangu kõrval hakkab silma rohkem eestimaine, eriti jäätiste puhul."

Kõik kategooriate võitjad osalevad parima toiduaine lõppkonkursil, mis toimub 7. aprillil.