Kõigele pani aluse neiu nimega Dominique Harrison-Bentzen. Ta soovis 4. detsembri hilisõhtul metrooga koju sõita, kuid märkas piletiautomaadi ees seistes, et oli kaotanud oma rahakoti. Tema häda märkas metroos redutanud kodutu, kes tema poole pöördus. Järgnes midagi hämmastavat.

Kodutu pakkus neiule kogu oma päevast saaki, milleks oli 3 naela.

Neiu siiski keeldus kodutult viimast raha võtmast ning tellis takso ja sõitis sellega koju. Dominique ei unustanud aga mehe lahkust. Veidi aja pärast selgus, et ta ei ole sugugi ainuke inimene, kes tolle kodutuga kokku oli puutunud. Hea sõnaga meenutasid teda mitmed inimesed.

„Ma ei võtnud temalt küll raha, kuid mind puudutas tema lahke pakkumine. See tuli mehelt, kes puutub päevast-päeva kokku ignorantsusega. Ma võtsin endale eesmärgiks mees üles leida. Mida enam ma temast rääkisin, seda enam laekus infot tema heategude kohta. Kellele oli ta rahakoti koos sisuga tagasi andnud, kellele pakkunud oma salli, et inimene sooja saaks. Mul oli õnne ta uuesti üles leida. Ta nimi on Robbie ja ta on olnud kodutu 7 kuud. See, et ta kodutu on, ei ole tema enda süü ning ta ei saa tööle minna, sest tal ei ole kodu, aadressi," kirjutas neiu.

Dominique otsustas Robbiele raha koguma hakata, mis aitaks mehel elu taas rööpasse saada. Ta otsustas luua fondi keskkonda gogetfunding.com, aga et kõigele sellele tähelepanu pöörata, kehastus ta 24 tunniks ise kodutuks. Ta kirjutas kõigile, keda ta teadis, et need annetaks vähemalt 3 naela tema 24-tunnise kogemuse jaoks. Kogu saadud raha läks siiski samuti Robbie fondi.

„Meie ühine väike heategu võib muuta kellegi elu nende jõulude ajal ning lõpuks päästa mehe tänavalt. Palun jagage seda oma sõprade ja perega. Tänan," kirjutas Dominique.

Vaid paar tundi pärast virtuaalkeskkonnas fondi avamist oli tema lugu saanud viraalseks. Ta oli lootnud kokku koguda mõne tuhande dollari väärtuses naelu, kuid lõpuks laekus Robbiele 45 168 naela kokku 4527 annetajalt.

Lugu aga saab veel ühe pöörde. Saades teada, et summa on palju suurem, kui arvatud, ei soovinud Robbie seda kõike endale. Ta oli tänulik summa eest, mis aitas tal saada endale kodu, kuid ülejäänu soovis ta anda teistele kodututele. Pole siis ime, et Robbiet tuntakse täna Inglismaal „Kodutu kangelasena".